Финансовото господство е рядкост в изолирани държави, разпрострени в краищата

...
Финансовото господство е рядкост в изолирани държави, разпрострени в краищата
Коментари Харесай

Забелязвате ли нещо общо между 15-те най-богати европейски държави?

Финансовото владичество е необичайност в изолирани страни, разпрострени в краищата на континентите. Нациите, които се свързват - процъфтяват дружно. Тези 15 най-богати европейски страни, както се вижда от техния висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, показват неповторим набор от взаимосвързани култури, промишлености и метод на живот. За точна оценка на районното състояние на тези страни са от значително значение два индикатора: паритет на покупателната дарба (ППС) и БВП (БВП). ППС е измерим посредством цената на избрани артикули във всяка страна, до момента в който Брутният вътрешен продукт е годишна мярка за всички създадени и продадени крайни артикули и услуги.
15-те най-богати европейски страни БВП на глава от населението Люксембург $146 259 Ирландия $139 844 Швейцария $87 522 Норвегия $82 496 Сан Марино $74 970 Нидерландия $72 363 Дания $72 167 Исландия $69 811 Австрия $69 399 Андора $67 735 Германия $65 865 Швеция $65 459 Белгия $64 125 Финландия $61 009 Малта $59 860
От Ирландия на северозапад до Малта на юг, тези народи са развили сполучливи световни предприятия, които са съдействали доста за тяхното благосъстояние.

1. Люксембург - $146 259
 Люксембург
Източник:

Люксембург

Великото херцогство се отличава с това, че е една от най-богатите страни в света. Известен е с високия си витален стандарт, ниската безработица и стабилната стопанска система. Брутният вътрешен продукт на глава от популацията на страната е измежду най-високите в Европа и е един от най-високите в международен мащаб.

Това благосъстояние зависи от няколко фактора: Първо, стратегическото местонахождение на Люксембург на кръстопътя сред Германия, Франция, Белгия и Холандия му дава преимущество в интернационалния бизнес. Географското му състояние също го прави превъзходен център за транспортни услуги и логистични действия. Освен това отворените политики на Люксембург към задграничните вложения му разрешиха да се трансформира във финансов център с доста интернационалните банки, работещи в страната.

Политическата непоклатимост на Люксембург също му разреши да насърчи икономическия напредък с течение на времето. Има история на спокойно общуване сред своите жители, надеждна инфраструктура и добре открита правна система, подкрепяща комерсиалната активност. Освен това неговата ефикасна данъчна система го прави прелъстителен за бизнеса, като в същото време дава финансови тласъци, които спомагат за поощряване на основаването на работни места и предизвикват бизнесмените да работят в неговите граници.

2. Ирландия - $139 844
 Ирландия
Източник:

Ирландия

Гражданите на Ирландия са необикновено работливи и отдадени, работят старателно, с цел да поддържат стопанската система процъфтяваща. Това, съчетано със устойчиво държавно управление и интернационалните вложения, разреши на страната да пораства проспериращо.

Ирландската стопанска система отбелязва непрекъснат напредък през последните няколко години заради удобната си данъчна политика за бизнеса и вложителите. Тази досегаемост притегли световни компании, търсещи нови благоприятни условия, като в същото време сътвори спомагателни благоприятни условия за претовареност. Освен това Ирландия печели от участието в Европейски Съюз и навлизането на европейските пазари. 

Страстта на ирландския народ също способства за поддържането на високи равнища на стопански разцвет в Ирландия. Чрез своя блян и упоритост те са развили неповторима просвета, която се концентрира към творчеството и нововъведенията. Тези полезности им разрешават да основат доста сполучливи бизнеси и организации, отдадени на подобряването на образованието и опазването на здравето в тяхната нация.

3. Швейцария - $87 522
 Швейцария
Източник:

Швейцария

Швейцария е известна със своето благосъстояние, като се гордее с един от най-високите приходи на глава от популацията в света. Това преимущество се дължи основно на нейните прогресивни стопански политики, развита финансова инфраструктура и висококвалифицирана работна мощ. Страната е прегърнала софтуерния прогрес в банкирането, производството и други промишлености, което й разрешава да остане конкурентоспособна на непрестанно изменящия се световен пазар.

Швейцария също има ниски равнища на неравноправие сред богати и небогати, което спомага за основаването на атмосфера на разцвет. Нейната данъчна система предизвиква националните спестявания посредством ниски налози върху приходите, а корпоративните облаги и финансовите облаги са съвсем изцяло освободени от налози. Освен това държавното управление влага съществено в научни проучвания, развиване и инфраструктура, осигурявайки нужната среда за напредък и разцвет на бизнеса.

Нещо повече, мирът и политическата непоклатимост на Швейцария са неразделни съставни елементи на нейния повсеместен стопански триумф. В продължение на епохи на неутралитет те съумяха да запазят неутрална позиция както във военно, по този начин и в политическо отношение, като в същото време интензивно се ангажираха с други страни по стопански въпроси. Тази дипломация им разрешава достъп до скъпи задгранични пазари, без да рискува тяхната сигурност или автономност.

4. Норвегия - $82 496
 Норвегия
Източник:

Норвегия

Норвегия от дълго време е една от най-богатите страни в света и няколко аргументи способстват за нейния триумф. Природните запаси на нацията - в това число големи петролни ресурси, водна сила и минерали - са жизненоважни за икономическия напредък на Норвегия. Освен това държавното управление на Норвегия даде приоритет на вложенията в образованието, нововъведенията и научните проучвания, което му разрешава непрекъснато да извлича забележителна възвращаемост от своите вложения. Освен това Норвегия е световен водач в стандартите за бистрота и корпоративно управление; това спомага за привличането на непознат капитал и основава удобна среда за поощряване на растежа на бизнеса. И най-после, Норвегия също има достъп до добре образована и квалифицирана работна мощ, което улеснява предприятията да намерят служащи, които дават отговор на техните потребности.

5. Сан Марино - $74 970
 Сан Марино
Източник:

Сан Марино

Икономическият разцвет на Сан Марино е резултат от положителни условия в композиция с държавни начинания. Ниските данъчни ставки, мощните интернационалните вложения и авангардни промишлености трансфораха Сан Марино в център за предприемчиви хора и компании. Населението е високо образовано и опитно в области като финанси, медицина, технологии, инженерство и медии.

Добре построената инфраструктура на Сан Марино го прави прелъстителен за вложители от чужбина. Пътищата са добре поддържани, а данъчната система е основана, с цел да даде на задграничните компании удобни тласъци. Образованието също е високо ценено в Сан Марино, с държавни колежи и частни университети, предлагащи научни, художествени и филантропични стратегии.

Управляващото тяло на нацията има персонален интерес от улеснение на растежа. Този орган дава дотации за поощряване на основаването на работни места и дава капиталови данъчни заеми за поощряване на софтуерното разширение в цялата страна. Освен това обществените придобивки като здравно обезпечаване, пенсионно обезпечаване и помощ за неработоспособност са налични за неговите жители.

6. Нидерландия - 72 363 $
 Холандия
Източник:

Холандия

Нидерландия е известна като богата страна, която се гордее с напреднала и просперираща стопанска система. Успехът му е обвързван с няколко фактора, в това число фискална дисциплинираност, постоянна инфраструктура, образована работна мощ и достъп до международните пазари. Като отворена стопанска система, демонстрирана от огромното си морско пристанище в Ротердам, Нидерландия се възползва от интернационалната търговия. Има диверсифицирано промишлено произвеждане и мощно развъртян бранш на услугите, който поддържа вътрешното търсене. Отличната транспортна система, която свързва нацията с други страни в района, доста поддържа този бранш. Нидерландия също се радва на високо качество на живот с помощта на цялостната си система за обществено подкрепяне, която подсигурява, че всички жители имат достъп до финансирани от държавното управление здравни и просветителни стратегии на рационална цена. Освен това страната може да се похвали с софтуерно напреднал селскостопански бранш, който създава храна с великолепно качество и количество.

7. Дания - $72 167
 Дания
Източник:

Дания

Изключителните стопански резултати на Дания укрепиха нейното благосъстояние. Ниският % на безработица, стабилната банкова система и бързият напредък на индустриалните браншове способстваха за просперитета на Дания. Освен това датското държавно управление е приложило политики, насърчаващи нововъведенията и конкуренцията, което води до процъфтяваща бизнес среда. Освен това огромна част от популацията е високо образовано, което спомага за улеснението на създаването на нови артикули и услуги.
 Най-санкционираните страни в света
Най-санкционираните страни в света

Топ 7

Освен това Дания се радва на необятна система за обществени помощи, подкрепена от високи данъчни ставки, гарантиращи, че жителите получават нужните запаси за комфортен занаят. И най-после, Дания печели от това, че е част от Европейския съюз (ЕС), което обезпечава достъп до международните пазари и разрешава по-малко търговски бариери.

8. Исландия - $69 811 
 Исландия
Източник:

Исландия

Исландия е известна с икономическия си триумф и се трансформира в една от най-богатите страни в света. Със единствено към 380 000 души, Исландия сега се радва на годишен БВП на глава от популацията, по-висок от доста от европейските страни. Това благосъстояние може да се дължи на три съществени фактора: висок % на спестявания, постоянна банкова политика и постоянна риболовна промишленост. Гражданите на нацията имат висок народен % на спестявания; в действителност е един от най-високите в света. Това разрешава на исландците да влагат повече в стопанската система.

Освен това Исландия е приложила постоянна банкова политика, която й разрешава да се възползва от опциите за напредък в чужбина и да избегне финансова злополука в страната. И най-после, Исландия разчита в огромна степен на своята риболовна промишленост, осигурявайки продоволствена сигурност и конструкция на икономическата си система. Индустрията дава работа на към 3,9% от популацията на Исландия и генерира 43% от общите доходи от експорт годишно. Той също по този начин работи като буфер против външни разтърсвания, като да вземем за пример промени в обменните курсове или съмнения на задграничните пазари. Поддържайки мощен фокус върху риболовната промишленост, Исландия остана стопански сигурна, даже когато други страни претърпяват разтърсвания или криза.

9. Австрия - $69 399
 Австрия
Източник:

Австрия

Богатите естествени запаси, стратегическото местонахождение и добре развитата инфраструктура на Австрия са в основата на нейния стопански триумф. Страната също по този начин се възползва от висококвалифицирана работна мощ и ниски равнища на безработица. Освен това Австрия деликатно ръководи финансите си, с цел да остане стопански мощна по време на световната неустойчивост.

Правителството на Австрия упражнява фискална отговорност, като поддържа уравновесен бюджет и ръководи обществения дълг. Страната също по този начин сполучливо диверсифицира стопанската система си, с цел да стане една от най-конкурентоспособните народи в Европа. Тази диверсификация разреши на Австрия да остане устойчива на непредсказуеми макроикономически условия.
 В кои страни жителите имат най-вече оръжия?
В кои страни жителите имат най-вече оръжия?

И да не забравяме: не оръжията убиват, а хората, които ги употребяват

Освен това Австрия е привлекателна дестинация за директни задгранични вложения заради удобната си бизнес среда и мощно интегрираните експортни пазари. Освен това австрийското държавно управление поддържа нововъведенията на всички равнища с данъчни тласъци, грантове за научни проучвания и други стратегии, насърчаващи предприемачеството и бизнеса, насочен към напредък.

10. Андора - $67 735 
 Андора
Източник:

Андора

Андора е богата нация с неповторим стопански модел, който способства за нейното благосъстояние. Процъфтяващата туристическа промишленост на страната се възползва от ниските налози, което разрешава на бизнеса да изнася артикули без високи режийни разноски. Освен това държавното управление се ангажира с самодейни фискални политики, като да вземем за пример целеустремено потребление на дотации и вложения, които притеглят непознат капитал. Освен това правата на частна благосъстоятелност са предпазени от строги закони и механизми за използване - предоставяйки задоволително тласъци за бизнеса да влага в страната. Благодарение на стратегическото си местонахождение сред Испания и Франция, Андора може да се похвали с отлични геополитически условия, които я вършат мечтан търговски сътрудник, подобрявайки още повече нейните стопански благоприятни условия.

11. Германия - $65 865 
 Германия
Източник:

Германия

Германия е страна с голямо благосъстояние и развиване. Тя е дом на оживена стопанска система, която се разрасна доста през последните няколко десетилетия, подхранвана от виталната просвета, мощния фокус върху образованието и прогресивното водачество.

Германското държавно управление акцентира на вложенията в обучение и технологии, което води до образована работна мощ с отлични механически умения. Тези вложения разрешиха на нацията да притегли гении от международна класа от други страни и бизнес вложения. Тъй като Германия продължава да създава авангардни софтуерни достижения, вследствие на това изследователската й мощност бързо нараства. Въпреки това доста критици показват неналичието на вложения в нуклеарната сила на Германия като една от най-големите недостатъци на страната.
 Най-големите източници на електрическа енергия в Европа по страни
Най-големите източници на електрическа енергия в Европа по страни

Една от огромните страни много сполучливо се оправя с прехода към възобновими енергийни източници

Въпреки това Германия продължава да предизвиква нововъведенията посредством разнообразни започващи начинания и инициативи, които разрешават на бизнесмените да показват своите артикули и услуги по света. Този обсег усилва икономическата мощност на Германия с увеличени благоприятни условия за предприятия от всевъзможен размер във всички сфери на промишлеността. И най-после, модерната инфраструктура в цяла Германия оказва помощ на фирмите да се приспособяват бързо, когато се появят нови трендове на пазара.

12. Швеция - $65 459
 Швеция
Източник:

Швеция

Швеция исторически е възприела свободната търговия, насърчавайки я към създаване на мощни търговски връзки с други европейски страни. Освен това, Швеция има високообразовано население, способно да се приспособява към софтуерните промени и да модернизира пазара на труда.

Освен това държавното управление на Швеция знае по какъв начин да употребява големите си естествени запаси. Този метод на деяние разреши вложения в инфраструктура и публични услуги, което води до по-високо качество на живот на жителите. Освен това благоразумната фискална политика на Швеция насърчи растежа и поддържа ниски разноски. Като такива, предприятията се радват на ниски налози и великодушни тласъци за вложение в научноизследователска и развойна активност.

Комбинацията от тези фактори кулминира в една просперираща нация, която продължава да бъде привлекателна дестинация за компании, които желаят да се разширят или да влагат в Европа. Шведското държавно управление се придържа твърдо към етичната основа, отразена в неговите закони и разпореждания. Това основава безвредна среда, в която честните бизнеси могат да процъфтяват.

13. Белгия - $64 125 
 Белгия
Източник:

Белгия

Разнообразните промишлености на Белгия, от финансите до технологиите и превоза, укрепват нейните постоянни стопански основи. Добре развитата и високоефективна финансова система на Белгия непрекъснато притегля задгранични вложения. Освен това страната може да се похвали с висококвалифицирана работна мощ, способна да се приспособява и вкарва нововъведения в бързо изменящите се международни пазари.

В допълнение, посредством деликатно фискално ръководство и рационални данъчни политики, страната генерира висок стопански напредък с течение на времето. Белгия също печели от това, че се намира в сърцето на Европа, което й разрешава да се възползва от районните търговски покупко-продажби и да има достъп до интернационалните финансови пазари.

И най-после, страната също се радва на солидни социално-културни връзки със своите съседи, което в допълнение способства за процеса на основаване на благосъстояние. Наблюдателите схващат, че Белгия е усвоила изкуството да основава благосъстояние за себе си посредством съчетание на обичайни и съвременни техники.

14. Финландия - $61 009
 Финландия
Източник:

Финландия

От мощната стопанска система на Финландия до нейните реформаторски обществени политики, страната има доста преимущества, които са й разрешили да реализира благосъстояние. Икономиката на Финландия се движи от износа, което й оказа помощ да се разнообрази и да остане конкурентоспособна в международен мащаб. Страната се гордее с производството на висококачествени артикули и услуги и поддържа ниски равнища на корупция в целия бизнес бранш. Освен това Финландия е вложила съществено в обучение и научни проучвания, което й разрешава да изпреварва софтуерния прогрес. Тази добре подготвена работна мощ също способства за икономическия динамизъм на Финландия.
 Новосъздадените задгранични компании в Турция - от жители на кои страни са най-вече
Новосъздадените задгранични компании в Турция - от жители на кои страни са най-вече

Германските компании са на трето място

Правителството на Финландия също играе основна роля в насърчаването на икономическия триумф. Той дефинира постоянни фискални политики, които предизвикват стабилността и растежа, като в същото време предизвикват развиването посредством вложения в инфраструктура и поощряване на предприемачеството. Освен това налозите са прогресивни, което разрешава на обособените жители да дадат своя обективен дял за благосъстоянието на страната, без да попречват способността им да икономисват или влагат пари за бъдещето си.

И най-после, Финландия е изключително привлекателно място за задгранични вложения заради своята постоянна политическа среда и отлична известност на безвредно място с едни от най-високите стандарти за качество в Европа. Тази полза в допълнение способства за цялостното благосъстояние на Финландия, като дава повече благоприятни условия за физически лица и компании.

15. Малта - $59 860
 Малта
Източник:

Малта

Малта е просперираща островна страна в Средиземно море. Тя има относително малко население от 547 000 души, само че се гордее с един от най-високите приходи на глава от популацията в района. Това благосъстояние е явно както от икономическа, по този начин и от обществена позиция.

Икономиката на страната зависи от нейните богати естествени запаси, като варовик и сол, и стратегическото местонахождение. Това благосъстояние разреши на Малта да влага съществено в инфраструктурни планове, като пътища и лечебни заведения, създавайки работни места за жителите и стимулирайки икономическия напредък. Малта също се възползва от ниските данъчни ставки, като налозите са лимитирани до 15 % от приходите, извоювани от компании или физически лица.
 Петте европейски страни, които добиват най-големи количества дърва за огрев
Петте европейски страни, които добиват най-големи количества дърва за огрев

Евростат регистрира растеж на добива на дървесина

Подобно на други в този лист, Малта се възползва от притока на задгранични вложения, защото секторът на финансовите услуги е един от най-напредналите в Европа. Секторът дава необятен набор от услуги, в това число банково дело, обезпечаване и ръководство на вложения, като по този метод дава благоприятни условия за работа на експерти, които са се преместили от други страни тук, търсейки по-добри вероятности за работа. В резултат на това Малта претърпя доста развиване през последните години. Това включва усъвършенствания в просветителните стандарти, здравните заведения и цялостното качество на живот на живеещите там.

Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР