Финансовият регулаторен орган на Хонконг отправи строго предупреждение към борсите

...
Финансовият регулаторен орган на Хонконг отправи строго предупреждение към борсите
Коментари Харесай

Хонконг погва нелицензираните крипто борси

Финансовият регулаторен орган на Хонконг насочи строго предизвестие към тържищата за криптовалути, като ги прикани или да получат лиценз, или да бъдат затворени.

Комисията за скъпи бумаги и фючърси (SFC) задължи всички платформи за търговия с криптовалути , опериращи на територията на града, да подадат заявки за лиценз до края на месеца. Неизпълнението на условията ще докара до затваряне до 31 май.

Този ултиматум от страна на SFC отразява по-широка самодейност, ориентирана към консолидиране на търговията с криптовалути в откритите регулаторни рамки.

През юни предходната година Хонконг инициира система за лицензиране на крипто тържища, което подхожда на устрема на града да развие своя пазар като районен център за цифрови активи.

За да могат да оферират услуги за търговия с криптовалути на клиенти на дребно в Хонконг, тържищата би трябвало да си обезпечат лицензи от SFC.

В едно знаково развиване през август предходната година HashKey и OSL станаха първите тържища, които получиха позволение да обслужват бранша на дребно в Хонконг.

Въпреки че тези две тържища са получили утвърждение, SFC към момента не е дала зелена светлина на други заявки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР