Финансовият регулатор на Обединеното кралство (FCA) предупреждава потребителите да бъдат

...
Финансовият регулатор на Обединеното кралство (FCA) предупреждава потребителите да бъдат
Коментари Харесай

Българска измамна криптовалута привлича британски инвеститори с фалшива акредитация

Финансовият регулатор на Обединеното кралство (FCA) предизвестява потребителите да бъдат извънредно бдителни , защото криптовалутни измамници настояват, че имат FCA акредитация , оповестява FCA.

В изказване от през вчерашния ден, FCA предизвестява, че основаният в България блокчейн стартъп Next Coin Market подвежда вложители в Обединеното кралство , като се свързва с подправен уеб страница, който допуска, че компанията е изцяло оторизирана от FCA, макар че не е получила такава акредитация.

" Вярваме, че това е незаконна организация, основана в България , която твърди, че е оторизирана компания на FCA, която предлага криптовалути на английските консуматори ", се споделя в изказването.

" Запознати сме, че изпращат на потребителите линк към подправен уеб страница , който основава усещането, че те имат позволение от FCA, макар че нямат такова. Това е незаконна активност ", разяснява финансовият регулаторът на Англия.

В случая с FCA, постоянно можете да ревизирате дали въпросната компания е регламентирана посредством регистъра на финансовите услуги на FCA . Ако лъжливата компания не е включена в листата, най-добре е да се свържете с линията за помощ на консуматори на FCA.
 Австрия разкри онлайн машинация за 100 млн. евро с българска диря
Австрия разкри онлайн машинация за 100 млн. евро с българска диря

У нас е бил арестуван един от главните обвинени в схемата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР