Финансовият проблем с Топлофикация-София наистина е надвиснал над цялата държава,

...
Финансовият проблем с Топлофикация-София наистина е надвиснал над цялата държава,
Коментари Харесай

БЕХ ще плати дълговете на ”Топлофикация-София”

" Финансовият проблем с " Топлофикация-София " в действителност е щръкнал над цялата страна, защото са застрашени доставките за страната ", съобщи Николай Павлов - изпълнителен шеф на " Булгаргаз ".

" Сега ние можем да предложим само палиативно решени, т.е. това, което се предложило до момента, точно дългът на " Топлофикация-София " към Булгаргаз да премине към БЕХ, в размер на 121 млн. лева както е изискал Булгаргаз. " - обявиха от БЕХ.

Според шефа на БЕХ холдингът не може до безспир да изкупува задълженията на столичната топлофикация, защото по този метод сдружението може да изпадне в неплатежоспособност.

" Имам поради вложения в Топлофикация, тъй че тя да може да си извършва уговорките, които е поела и надлежно или другия вид е промяна на собствеността на " Топлофикация-София ", за различен да ги осъществя тези вложения. Разбира се, това би трябвало да бъде взето на политическо равнище - Министерският съвет, респективно кмет и Столичният общински съвет. От Столичния общински съвет обявиха, че настояването им да бъде обезщетена столичната топлофикация поради високите цени на газа на този миг остава неудовлетворено от страната ", съобщи Валентин Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР