Финансовият министър Владислав Горанов лично е поискал да се опрости

...
Финансовият министър Владислав Горанов лично е поискал да се опрости
Коментари Харесай

Горанов искал да опрости дълг от 12 милиона на мюфтийството

Финансовият министър Владислав Горанов персонално е изискал да се опрости данъчно обвързване от 12 милиона лв. на мюфтийството. Това съобщи телевизионният водещ и правист Николай Панков в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “.
Панков описа, по какъв начин е бил осуетен опит да се опрости голямата сума от 12 милиона лв. на мюфтийството. По време на съвещанието на парламентарната комисия по правни въпроси, на която са били обсъждани измененията в Закона за вероизповеданията е направено пит да бъде прокарано решение на финансовия министър Владислав Горанов за еднократна прошка на това обвързване.

Ето какво сподели Панков пред Люба Кулезич:

" Една от изненадите на това изморително съвещание, беше един текст, който не беше възложен на никой, с изключение на на ръководителят на комисията. Бяха му го връчили, с цел да може да мине като вносителство сега. Ставаше въпрос за данъчна прошка на ревизионните актове на мюсюлманското изповедание, влезнали през съда. Т.е. на мюсюлманското изповедание, на Мустафа Хаджи, което дължи над 12 милиона, от които 8 наложително.

Г-н Цонев съобщи пред всички в залата, че това е флагрантно решение на министърът на финансите. Владислав Горанов е решил да опрости тези 12 милиона. Данъчна прошка, еднократна за мюсюлманското изповедание! Този текст не мина.

Текстът не беше стартиран, че става въпрос за мюсюлманското изповедание, само че аз изнесох данни, че то е единствено за това. Не може закон, който е за всички да облагодетелства единствено един. Според господин Цонев можело и други да се облагодетелстват. Но кой да се облагодетелства различен? Синодалните споделиха, че има 300 лв. обвързване за Пловдивската епархия.

По решение на министърът на финансите Владислав Горанов ние нямаше да съберем 8 милиона, тъй като за тях има наложително осъществяване. Продават се здания на мюфтийството и се събират парите във фиска. Това значи, че ние се отхвърляме от тези 12 милиона с еднократна прошка, което безусловно невиждано, тъй като това е единствено в прерогативите на президента. “

В последна сметка Панков изясни, че комисията не е приела това решение да стане факт. Никой досега не е загатнал за този фрапиращ опит, това да стане с еднолично решение на министъра на финансите. Интересно е какво мисли по въпроса президентът Румен Радев, щом единствено той има право на такава амниситя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР