Финансовият министър се закани да съди журналист заради скандала с

...
Финансовият министър се закани да съди журналист заради скандала с
Коментари Харесай

Асен Василев: Не съм живял на „Чаталджа“. Атаките преди бяха по професионална линия, а сега въртят жълти новини

Финансовият министър се закани да съди публицист поради абсурда с офшорната компания

„ Не съм живял на „ Чаталджа “ – това е подправена вест. Пуснах две прессъобщения, които споделят първо, че от 2021 г аз не съм притежател на тази компания. Второ – къщата е продадена през брокер и

всички видяхте нещата с тол ръководството - към този момент стана ясно, че не се ползва Закон за обществените поръчки, а идентични контракти за всеки. Нашето държавно управление демонополизира пазара “, изясни финансовият министър Асен Василев по отношение на последните кавги около някогашната му компания и парцела на столичната ул. „ Чаталджа “ 3.

Финансовият министър съобщи, че не е влизал в парцела, откогато това не е офис на Политическа партия, само че не си спомни дата, само че допусна септември предходната година. И прати публицистите да питат НСО, което го вози откогато е министър, на кой адрес го оставя.

Той не знаел по какъв начин е открит покупател за парцела, те самите я купили през брокер, откакто стоял година на пазара и с потребност от огромен ремонт. През брокер е бил и продаден. Не познавал Станислава Арнаудова.

А за връзките сред някогашните му бизнес сътрудници той разяснява, че това касае две търговски сдружения, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят между тях.

„ Нямам отношение към въпросната компания – нито към едната, нито към другата. Не мога да изяснявам за трети лица две години, откакто съм продал тази компания. Нямам никаква визия. Марио Сотиров последно съм приказвал с него преди 6-7 месеца, нещо такова “, добави Василев.

Освен това финансовият министър се закани да съди журналиста Атанас Чобанов - поради лъжите, че има офшорка. Някога я е имал, само че я продал. В Търговския указател идващият покупател е трябвало да отрази смяната.

„ Защо не е - не мога да кажа, само че нямам отношение към въпросните компании “, разясни той. „ Не се усещам нападнат. Всички български жители виждат, че офанзивите против мен не са спирали “

Според него преди приемането на бюджета офанзивите били по какъв начин страната е банкрутирала и няма да се оправят с недостига и финансовите параметри.

„ Атаките бяха по професионална линия, в този момент взеха да въртят жълти, измислени вести “, катерогичен бе Василев.

По тематиката с продажбата на Лорер той съобщи, че не знае, само че изясни по какъв начин го е купил.

„ Влязохме в постройка, която беше 1 година на пазара и никой не я беше купил и тя имаше потребност от ремонт. Взехме заем за главния ремонт. Има оценки на банката. Лорер има прелиминарен контракт “, изясни финансовият министър като разясни, че дали Лорер е трябвало да заплати за към този момент ремонтиран апартамент би трябвало да се пита Марио Николов, който бил шеф на компанията.

„ Колко е преференциално да купите постройка през 2020 г на 1000 евро от другата страна на „ Дондуков “, която е в ремонт? И разрушена? “, попита Василев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР