Финансовият министър отиде от едната крайност в другата. И двете

...
Финансовият министър отиде от едната крайност в другата. И двете
Коментари Харесай

Делян Добрев показа как Асен Василев е помпал инфлацията у нас и как излъга за резерва

Финансовият министър отиде от едната прекаленост в другата. И двете информации са правилни, само че основното е, че бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда Това сподели Делян Добрев от ГЕРБ пред bTV.

 

Към 31 януари дългът е 40 млрд лв., а преди ръководството на Политическа партия е бил 21 милиарда лв.. Ако по този начин вървим, за ньколко годинин дъргът ще нарастне до 70-8- млрд- лв., предизвести той. 

 

" Ако дупката се свие до 5%, ще успеем, само че в случай че остане 12 милиарда, черните сюжети на министър Велкова ще се случат. Имаше ужасяващи напъни да се раздуват харчовете. Ако направиш Брутният вътрешен продукт 300 милиарда можеш да си направиш недостига колкото си искаш. Има игра в тези числа и популистките партии щяха да създадат по този начин, че тези 12 милиарда да станат повече ", изясни икономистът. 
 
" Кой сюжет ще последва, зависи от това дали ще има държавно управление. Промяната счита, че би трябвало да теглим заеми, да ги харчим и ще станем богати. Инфлацията била, тъй като хората забогатели, доста купували, стоките свършвали и надували цените. Слушах го деликатно и нямаше нито една вярна цифра, нито едно правилно число. Днес приказвах с Ники Василев. Асен Василев повтори, че е няколко милиарда, само че никой не го ревизира. Влизаш в " Google ", ще го обясня на Промяната, Лена може да работи с " Google "  и излиза това ", сподели той, показвайки графика. 



Добрев сподели още няколко извадки, които демонстрират, че цифрите, за които приказва Асен Василев са разнообразни от действителните. 



" Никъде няма 16,4 милиарда Асен Василев идва в студиото ви, изяснява някакви неща без да мига, което е доста безапелационно и в случай че не знаеш и не провериш, ще му повярваш. Толкова е безапелационен, че всячески те хипнотизира. Имаше един Кашпировски, който по този начин лекуваше по малкия екран. Всяка година февруари-март Фискалният запас е бил 12 милиарда А ето го и дълга - 30 април, 2023 година - 29 милиарда ", изясни той.



" Трябва да се свият 7 милиарда и това не изключва рязане на разноски, редуциране на планове. Ние предлагаме да спрат да се вършат такива проинфлационни бюджети. Забелязахте ли, че допреди няколко месеца се оправдаваха с войната. Преди няколко седмици направих графика с публични данни от " Евростат ", сподели специалистът и сподели следното: 



" Синята линия е целевата инфлация - какъв брой трябваше да имаме, с цел да влезем в Еврозоната. Преизчислявана е, завишавана е. Нашата инфлация скочи и доближи 20%. Има три кръгчета - когато Асен Василев е пипал бюджета. След трите кръгчета инфлацията избухва. След всяко приемане и актуализиране, инфлацията върви нагоре. Затова към този момент не се оправдават с войната. Казват, че били напечатани доста пари в Европа. Ама там е 6-7%, а тук е 20% ", изясни Добрев.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР