Финансовият министър ни брифира за основните параметри на бюджета, но

...
Финансовият министър ни брифира за основните параметри на бюджета, но
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ще прегледаме бюджета внимателно, за да предложим най-добрия вариант

" Финансовият министър ни брифира за главните параметри на бюджета, само че желаеме да го забележим в цялостния му тип, с цел да го прегледаме деликатно ". Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на " ПП-ДБ " Атанас Атанасов в предаването.

" Ще прегледаме бюджета деликатно, с цел да може сред първо и второ четене да предложим най-хубавия вид на финалния му тип ", сподели той.

Според Атанасов бюджетът е от изключителна значимост за бъдещето на министерствата, с цел да може да се усъвършенства тяхната активност.

" Всичко е обвързвано с бюджета - с цел да има нови фрагменти е належащо освен атрактивно възнаграждение, само че и добра материална база. Това би трябвало да бъде приоритет ", добави той.

Според него народните представители, подкрепящи държавното управление, би трябвало да застанат и зад оферти бюджет, защото той е единственият закон, който се внася единствено от него.

Относно координацията сред ГЕРБ и ПП-ДБ Атанасов съобщи, че не се откриват обилни проблеми. Главната цел за момента е разногласията сред двете страни да бъдат продуктивни и да са в интерес на страната.

Като сериозен проблем на страната Атанасов засяга изтеклите мандати на голям брой институции.

" Над 20 органа са с изтекли мандати, което е сериозен проблем на страната. Дали сме предложение да се измисли темп за възобновяване на управленията на институциите. Ние имаме своите оферти за претенденти за всяка позиция, само че към този момент няма да разгласяваме кои са те ", сподели Атанасов.

Той добави, че кандидатурите би трябвало да са, и ще са такива, които да получат поддръжка от всички страни и добави, че всички дейности по отношение на предложенията би трябвало да бъдат изцяло транспарантни.

Като отговор на въпроса дали ще се стигне до ротация, Атанасов беше безапелационен, че ротация ще има. Той подчертава върху продуктивността на правителсвото през последния месец, като я дефинира като " невиждана през последните две години и половина ".

Също по този начин, Атанасов съобщи подготвеност за показване на план за смяна на Конституцията. Той ще включва смяна в метода за образуване на Висш съдебен съвет и в метода, по който се избира инспекторатът към Висш съдебен съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР