Финансовият министър коментира ситуацията около зародилия се скандал, свързан със

...
Финансовият министър коментира ситуацията около зародилия се скандал, свързан със
Коментари Харесай

Асен Василев ще съди журналист заради твърденията, че притежава офшорка

Финансовият министър разяснява обстановката към зародилия се скандал, обвързван със постройката на " Чаталджа " 3. Пред публицисти в Народното събрание той разгласи, че ще съди журналистът Атанас Чобанов поради изявления, в които се твърди, че има офшорна компания.

Той сподели още, че е излязъл от компанията още през 2021 година. По думите му в Търговския указател е трябвало да бъде отразено това събитие от идващия притежател: " Защо не е, не мога да кажа, нямам отношение към въпросните компании ".

Попитан за парцела на на столичната улица " Чаталджа " 3, Василев бе безапелационен: " Не съм живял на този адрес ".

" Влязохме в една постройка, която една година беше на пазара, никой не я беше купил. Тази постройка имаше потребност от цялостен ремонт. Това се вижда от банковия заем, който беше взет, който включва под 30% от банковия заем е за покупка на постройката, останалото е за ремонта, който направихме.

Той сподели, че последно е влизал в парцела през септември предходната година, когато постройката е била употребена като офис на " Продължаваме промяната ".

Василев отхвърля да познава или да се е срещал с Цветелина Арнаудова, каквито изказвания се появиха в разнообразни медийни изявления и разяснява обстановката с винетките: " Доколкото всички видяхте, въпросните неща, които бяха свързани с ТОЛ ръководството, стана ясно, че по европейска инструкция по този начин или другояче не се ползва Закон за обществените поръчки, а се ползва идентични контракти за всеки, който желае. Нашето държавно управление демонополизира пазара, като пусна да има и другия, освен един участник на този пазар ".

Финансовият министър съобщи, че не се усеща нападнат. Според него нападките не са спирали, а откакто бюджетът за 2023 година бил изпълнен, почнали офанзиви по друга линия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР