Финансовият министър Асен Василев се отказал от намерението си да

...
Финансовият министър Асен Василев се отказал от намерението си да
Коментари Харесай

След натиск! Асен Василев оттегли жената на Даниел Лорер от ЕИБ

Финансовият министър Асен Василев се отказал от желанието си да изпраща дамата на Даниел Лорер - Виолета, като представител на България в борда ва Европейската капиталова банка, заяви БТВ.

 

Този проблем провокира през вчерашния ден скандал както в Политическа партия, по този начин и в ГЕРБ. За решението на Василев се оказа, че не са били известени нито министър председателят акад. Денков, нито съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Спешната инспекция посочила, че Василев самичък е пуснал координиране за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор, след което разписал за Виолета Лорер в Европейска инвестиционна банка.

 

Информацията, че брачната половинка на депутата от ПП-ДБ Даниел Лорер ще бъде номинирана за поста провокира напрежение и с ГЕРБ-СДС.

 

От партията на Бойко Борисов оповестиха през вчерашния ден, че са разбрали за номинацията от медиите и дефинираха подобни разминавания в връзката като неприемливи.

 

Facebook завря с гневни мнения за шуробаджанащита в " Промяната ".

 

Притиснати от обществето мнение от " Промяната " обърнали с молба към Асен Василев да отдръпна номинацията на Виолета Лорер. Още повече, че тя не е била съгласувана нито с Кирил Петков, нито със самия министър председател Николай Денков.

Самият Денков незабавно свика заседание в Министерски съвет по проблема с назначенията. В срещата участвалиМария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ се присъединили Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

 

Междувременно сътрудниците в ръководството споделяха, че работят по механизъм номинации и назначения, с цел да не се стига до ново напрежение в тази посока.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР