Финансовият и социалният министър ще предложат коледни добавки да получат

...
Финансовият и социалният министър ще предложат коледни добавки да получат
Коментари Харесай

ПОДИГРАВКА с народа: Коледни добавки ще има само за...

Финансовият и общественият министър ще предложат коледни добавки да получат пенсионерите с изплащан размер на пенсията за декември до 321 лв. в това число.
Това разгласи пред публицисти общественият министър Бисер Петков, който взе участие във конгрес за Европейския дирек по обществените права, проведен от КНСБ.

Размерът на добавката ще е 40 лв.. За нея страната ще отдели 50 милиона лв..

321 лв. е линията на бедността, която се предлага за 2018 година. Разчетите на Национален осигурителен институт демонстрират, че пенсионерите, които ще получат коледни добавки, са 1 243 000.

Работихме много през тази седмица. На два пъти вдигахме пенсиите през годините. Доброто положение на стопанската система, положителната работа на приходните организации и уговорката, който имаме, ни дават опция да вземем решение за 50 млн. лева за пенсионерите за Коледа, в случай че го подкрепите, тъй че тази добра традиция да продължи, разгласи пред министрите министър председателят Бойко Борисов преди държавното съвещание.

Добавки към пенсиите получиха над 1 млн. пенсионери за Великден. Такива имаше и за предходната Коледа.

Тази Коледа по-малко на брой пенсионери ще получат добавки, защото с покачването на минималната пенсия се покачиха и инвалидните пенсии. По този метод забележителна част от пенсионерите са надвишили границата от 321 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР