Финансовите ресурси на държавата трябва да бъдат насочени навътре в

...
Финансовите ресурси на държавата трябва да бъдат насочени навътре в
Коментари Харесай

Проф. полк. Димитър Недялков: Светът на войната се роботизира

„ Финансовите запаси на страната би трябвало да бъдат ориентирани във вътрешността в страната. Войната е бизнес, за жалост. Много страни се възползват от този кървясъл бизнес. За българската промишленост е значимо да акцентира на личните си финанси и да подтиква изкуствения разсъдък ".

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн " по NOVA NEWS преподавателят във Военна академия „ Г. С. Раковски " и създател на книгата „ 130 години българи в небето " проф. полк. Димитър Недялков.

Той напомни един от значимите заключения на отминала към този момент конференция по сигурност - „ Най-голямата заплаха за човечеството към този момент не е нуклеарното оръжие, а изкуственият разсъдък ".

По думите му естественият разсъдък би трябвало да управлява изкуствения.

" Един популярен финландец споделяше - „ преди да изхарчиш каквито и пари за защита, би трябвало да създадеш понятието „ Родина ". Важно е да създадем чувството за татковина на младите българи ", сподели летецът.

Полк. Недялков напомни, че от 1925-та до 1935-та година главната част от машините на българската авиация са създадени в страната. „ През 80-те години на ХХ век България е водеща авиационна и галактическа страна.... В България имаше към 1600 летателни апарата за гражданската, военната и спортната авиация. Сега имаме в пъти по-малко самолети. В този интервал към 100 000 души са били ангажирани в едни авангарден жанр армия. Не потегля по добър път авиацията ", разяснява той актуалните трендове.

„ Не потегля по добър път авиацията след 90-та година. Рязко понижава. Включително БГА „ Балкан ". Спортната ни авиация престава да съществува на процедура. Военната ни авиация като че закъснява с трансформацията и внезапно понижава. За страдание са изведени самолети и вертолети с огромен остатъчен запас - макар опциите да бъдат възстановявани и осъвременени, ние се лишаваме от тази авиационна техника ", добави преподавателят във Военна академия.

Запитан дали войната в Украйна е война на дронове, той изясни, че светът на войната се роботизира.

„ В България имаме въоръжение, само че въз основата поучения от практиката би трябвало да се направи още повече. Трябва да придобиваме нови системи, доста български компании, инженерите са доста във вътрешността, би трябвало да създадем ясна оценка на това, което притежаваме. България има боеприпас от оръжия, които могат да охраняват границата ", добави полк. Димитър Недялков.

„ Новите изтребители Ф-16 са отчасти решение, а не панацея за идните провокации пред сигурността и защитата ", сподели полковник Димитър Недялков.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР