Финансовите последици от пандемията ще бъдат огромни за света на

...
Финансовите последици от пандемията ще бъдат огромни за света на
Коментари Харесай

Финансовите последици за света на спорта ще бъдат колосални

Финансовите последствия от пандемията ще бъдат големи за света на спорта, предвижда Two Circles. Според разбор на маркетинговата компания спортната промишленост ще проработи с 61.6 милиарда $ по-малко по отношение на прогнозата за 2020 година поради прекъсването на събитията.
 Експерт: Олимпиадата може да не се организира и следващата година
Експерт: Олимпиадата може да не се организира и следващата година

Такова е мнението на професор по инфекциозни болести

От Two Circles плануват секторът да генерира 73.7 милиарда $. За съпоставяне за 2019 година общите доходи в професионалния спорт доближиха 129 милиарда, като упованията за тази година бяха за растеж с 4.9% до 135.3 милиарда.

Според Two Circles едвам 53% от плануваните спортни събития е допустимо да се проведат през годината (26 464 от общо 49 803). Много от събитията, които трябваше да се състоят напролет и лятото бяха отсрочени за есента, като максимален брой от тях са планувани за септември (5767).

" Спортът се стреми да се върне допустимо по-скоро, защото колкото по-дълго е в застой, толкоз по-лошо ще бъде финансовото влияние. Спортът обаче би трябвало и ще се върне единствено когато смята това за безвредно с поддръжката на всички съответни държавни и медицински органи. Дори провеждането на спорт без аудитория съставлява комплицирано предизвикателство ", сподели основният изпълнителен шеф на Two Circles Гарет Балч.

От компанията разясняват, че анализът е изработен по отношение на обстановката към 20 април и моделите се трансформират динамично.

При прогнозата си компанията счита доходи от активността на бизнеса като билети, продажба на медийни и спонсорски права, и брои едно спортно събитие за такова, в случай че то събира аудитория от най-малко 5 хиляди фенове

В заключението си Балч показва, че спортът ще се върне по-бързо към естествения живот по отношение на други промишлености.

" В съпоставяне с множеството промишлености, във време на икономическа неустойчивост спортът се демонстрира като резистентен на криза. Докато спортът е спрян, всяко кътче на спортната промишленост ще продължи да изпитва забележителна финансова болежка, само че сме сигурни, че той ще се завърне, без значение дали при затворени порти или с цялостни игрища, спортната промишленост ще процъфти още веднъж ", добави Балч.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР