Финансовите министри от Еврогрупата ще обсъждат бъдещето на гръцкия дълг

...
Финансовите министри от Еврогрупата ще обсъждат бъдещето на гръцкия дълг
Коментари Харесай

Финансовите министри от Еврогрупата ще обсъждат бъдещето на гръцкия дълг на заседание в София

Финансовите министри от Еврогрупата ще разискват бъдещето на гръцкия дълг на съвещанието си в София. Вчера ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че чака Гърция да излезе от избавителната си стратегия по-късно тази година без нужда от защитна кредитна линия.
През август завършва третата избавителна стратегия за Гърция от 2010-та година насам. В гръцката столица, където беше на посещаване и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, са уверени, че могат да реализират съглашение с кредиторите за понижаване на дълга. Именно положението на гръцката стопанска система, опциите на страната да се оправи без нов избавителен проект и концепциите за опрощаване на част от гръцкия дълг ще бъдат разисквани от финансовите министри от Еврогрупата. 
По-късно към полемиките ще се причислят и останалите европейски финансови министри, за първата серия от работни срещи във формата ЕКОФИН. 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде отлична оценка на промените в южната ни съседка в подмяна на средствата от избавителната стратегия за поддръжка на гръцките финанси.  Посещението на Юнкер в Атина се пояснява като алегорично преди решаващата среща на следващия ден на финансовите министри от еврозоната в София. Във връзка с връзките с Турция беше упомената и неотдавнашната среща във Варна, отбелязва кореспондентът ни в Гърция Катя Пеева.

Повече за настроенията и политическите упования в Гърция по отношение на визитата на Юнкер и утрешната среща на ръководителите на финансовите ведомства ще научите от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР