Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха днес двудневната

...
Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха днес двудневната
Коментари Харесай

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 обсъждат търговията и митата

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха през днешния ден двудневната си среща във Фукуока, в югозападната част на Япония. Очаква се вниманието им да бъде ориентирано основно към търговията и новите интернационалните правила за обмитяване, предадоха международните организации.

Срещата във Фукуока се организира на фона на напрежението в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай - двете най-големи стопански системи в света.

Нарастват опасенията за въздействието на настоящето напрежение в комерсиалните връзки, разяснява в сряда ръководещият шеф на Международния валутен фонд, напомня ДПА.

Добра вест за участниците в срещата бе анулацията на митата, които Вашингтон планираше да наложи от понеделник на мексиканския импорт, съобщи Българска телеграфна агенция. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи през изтеклата нощ, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали единодушие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да вкара в понеделник, са анулирани.

" Съединени американски щати и Мексико реализираха съглашение. Митата, планувани да влязат в действие от американска страна против Мексико, са анулирани за неопределен срок ", се показва в туита на Тръмп.

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин приветства съглашението с Мексико и го дефинира като " доста, доста значимо ".

Не бихме могли да бъдем по-доволни от съглашението, което постигнахме. Оценяваме високо уговорките, които пое Мексико, с цел да ни помогне по тези значими въпроси, свързани с имиграцията, разяснява през днешния ден Мнучин в коридорите на срещата на основните финансисти от Г-20 във Фукуока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР