Финансовата загуба на Пирогов към момента е 31,4 млн. лева.

...
Финансовата загуба на Пирогов към момента е 31,4 млн. лева.
Коментари Харесай

Хинков: Пирогов е декапитализирано дружество, не изпълнявам политически поръчки

Финансовата загуба на " Пирогов " все още е 31,4 млн. лв.. Това са 7 млн. повече спрямо предходната година. Размерът на личния капитал на сдружението е под този на записания. Това значи, че сега то е декапитализирано.

Това съобщи на брифинг след съвещанието на Министерски съвет здравният министър Христо Хинков във връзка освобождението на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

" Заставам зад моето решение ", безапелационен е той.

" В болничното заведение има открити законови нарушавания от изпълнителния шеф. На базата на одитния отчет са взети решенията за освобождение, не извършвам политически поръчки. Стъпката е съветвана с премиера и ръководителя на Здравната комисия ", сподели той.

" Документите на оферти от мен нов шеф на " Пирогов " са импортирани в Търговския указател за регистриране на 4 декември. Процедурата по освобождение на остарелия началник изтича едвам когато бъде вписан новият. Законодателят е планувал в сходни проблеми да няма вакуум и да не се нарушава приемствеността. Изпълнителният шеф носи отговорност за всички подписани контракти, плащнията и другите действия ", изясни той.

По отношение на " Майчин дом " министърът показа, че всички наднормени вземания са декларирани по законов ред. " Не бяха открити престъпления. Ако се открият такива, ще се вземат ограничения. В " Пирогов " има открити законови нарушавания от изпълнителния шеф ", уточни Хинков.

Уведомил съм премиера много време преди да взема решението. Няколко пъти, два или три, съм разговарял с него, сподели още министърът на опазването на здравето.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/735872184544147
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР