Финансовата система на Великобритания е готова за нестабилността, която ще

...
Финансовата система на Великобритания е готова за нестабилността, която ще
Коментари Харесай

Bank of England: Европа ще понесе най-тежкия удар при Brexit без сделка

Финансовата система на Англия е подготвена за неустойчивостта, която ще бъде провокирана от Brexit без договорка, само че семействата и фирмите в останалата част на Европа могат да се изправят пред съществени проблеми, предизвестява Английската централна банка (АЦБ) в изказване, цитиранo от Reuters.
Англия подсигурява, че английските кредитополучатели ще имат достъп до финансови институции от другата страна на Ламанша, в случай че Лондон и Брюксел не съумеят да се договорят в точния момент за Brexit, само че други страни от Европейски Съюз не са толкоз дейни.
В навечерието на наближаващия на 29 март Brexit, английският министър председател Тереза ​Мей ще продължи да търси отстъпки от Брюксел, макар че не отхвърля и опцията за закъснение на излизането на Англия от Европейски Съюз.
Потенциалните проблеми за кредитополучателите в Европейски Съюз включват по-високи лихвени проценти по заемите, а клиентите от блока не са подготвени да вършат бизнес с новосъздадени звена на банки и тържища, отворени в градове като Франкфурт и Амстердам в отговор на идния Brexit.
Едва 10-20% от огромните клиенти в Европейски Съюз са изпълнили условията, нужни за потреблението на тези дъщерни сдружения.
Има риск проблемите в Европа да повлияят и на Англия, показва Комитетът за финансова политика на Английската централна банка.
„ Възможно е известно спиране на трансграничните услуги, а при отсъствието на други дейности от страна на органите на Европейски Съюз остават някои евентуални опасности за финансовата непоклатимост “, предизвестяват от паричната институция.
Централната банка ще започва ново седмично изкупуване на евро, с цел да подсигурява, че банките, основани във Англия, ще могат да вземат заеми в общата европейска валута.
Европейските банки и застрахователи може да купуват по-малко английски държавни облигации и банков дълг, в случай че Англия напусне блока без договорка, заради по-строгите финансови правила от регулаторните органи на Европейски Съюз.
Управителят на АЦБ Марк Карни към този момент предизвести, че Англия разчита на други страни и компании поради огромния недостиг по настоящата сметка, който може да стане по-труден за финансиране, в случай че страната внезапно загуби доверието на задграничните вложители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР