Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо

...
Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо
Коментари Харесай

Българска AI система съветва по финансови въпроси


Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо път
(снимка: CC0 Public Domain)

Иновативна система с изкуствен интелект Melinda, усъвършенствана особено за банковия и финансов бранш, ще показва „ Сирма Груп Холдинг ” на едно от най-значимите интернационалните изложби в региона на финансовите технологии –  Money20/20 в Амстердам, което стартира на следващия ден, 21 септември.

Системата с е създадена напълно в България. AI технологията е способна да води пълноценни диалози, да дава отговор на разнообразни въпроси, както и да се надгради до повсеместен финансов консултант – робот.

Melinda употребява технологии като машинно образование, обработка на натурален език (NLP), схващане на натурален език и други, с помощта на което може да проучва и схваща казаното от своя човешки събеседник, предлагайки смислени и потребни отговори.
още по тематиката
Тези качества трансформират системата в скъпо допълнение към всеки екип. Melinda може да взе участие интензивно в продажбите, маркетирането на нови услуги, както и в последващата поддръжка.

Стандартната версия на Melinda е чатбот приложение, което може да се трансформира в пълностоен робот – консултант, предоставящ информация и препоръки в сложни области на. Това може доста да либерализира достъпа до услугата „ финансов консултант ” и да я направи по-достъпна ценово за повече хора.

В добавка системата употребява новаторска RPA (Robotic Process Automation) технология, която автоматизира „ фронт енд ” дейностите. Така Melinda се трансформира в изцяло решение, което за разлика от обичайните, може да се интегрира сполучливо в разнообразни бизнес процеси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР