Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо

Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо ...

Българска AI система съветва по финансови въпроси


Финансите са една от сферите, където AI си проправя бързо път
(снимка: CC0 Public Domain)

Иновативна система с изкуствен интелект Melinda, оптимизирана специално за банковия и финансов сектор, ще демонстрира „Сирма Груп Холдинг” на едно от най-значимите международни изложения в областта на финансовите технологии –  Money20/20 в Амстердам, което започва утре, 21 септември.

Системата с е разработена изцяло в България. AI технологията е способна да води пълноценни разговори, да отговаря на различни въпроси, както и да се надгради до цялостен финансов съветник – робот.

Melinda използва технологии като машинно обучение, обработка на естествен език (NLP), разбиране на естествен език и други, благодарение на което може да анализира и разбира казаното от своя човешки събеседник, предлагайки смислени и полезни отговори.
още по темата
Тези способности превръщат системата в ценно допълнение към всеки екип. Melinda може да участва активно в продажбите, маркетирането на нови услуги, както и в последващата поддръжка.

Стандартната версия на Melinda е чатбот приложение, което може да се превърне в пълноценен робот – съветник, предоставящ информация и съвети в комплексни области на . Това може значително да либерализира достъпа до услугата „финансов съветник” и да я направи по-достъпна ценово за повече хора.

В добавка системата използва иновативна RPA (Robotic Process Automation) технология, която автоматизира „фронт енд” дейностите. Така Melinda се превръща в цялостно решение, което за разлика от традиционните , може да се интегрира успешно в различни бизнес процеси.

Източник: technews.bg