Финансите и личния капитал се сблъскаха с най-големите си кошмари

...
Финансите и личния капитал се сблъскаха с най-големите си кошмари
Коментари Харесай

Десетте най-четени текста в рубриката "Моят капитал" през 2022 г.

Финансите и персоналния капитал се сблъскаха с най-големите си кошмари през тази година - срив на пазарите, подбуден от високата инфлация и покачване на лихвите, война в Украйна, енергийна рецесия и упования за криза. В десетте най-четени текста в рубриката " Моят капитал " прави усещане, че това, което интересува читателите, е по какъв начин да се съхраняват спестяванията, тъй като имаше малко принадлежности за противопоставяне на двуцифрена инфлацията. А рентабилност през тази година съвсем нямаше, най-малко когато приказваме за общоприетите вложения. Макар че не е в тази категория, най-четеният текст не е изненада. Той е индикативен за това, което нервира и спъва България - несправедливостта.

Няма нищо по-дразнещо от това да плащаш за нещо, което не си потребявал. А когато решението на казуса попада под ударите на Параграф 22, обстановката става още по-обезкуражаваща. Такъв е въпросът с отчитането на водата на база в софийските семейства. За по-малко от месец и половина текстът в " Капитал ", който разказва казуса и неговите решения, стана най-четеният в рубриката " Моят капитал ".

Реклама
Публикуван през есента на 2021 година това продължи да бъде един от най-четените материали в " Капитал " и профилираната графа и през 2022 година В края на 2021 година коронавирус рестриктивните мерки постановиха визитите на обществени места и пътуванията в Европейски Съюз да стават единствено против документ за имунизация или за прекарана зараза. Технологиите разрешиха това да става и в електронен вид през телефона. Днес в страната няма никакви ограничавания, свързани с коронавирус.

Криптото се оказа новият клондайк през последните години, само че и разори значително от тези, които " влязоха в мините " в последния миг. Третият най-четен текст е " Моят капитал " споделя за прехода към друга блокчейн-техология, наложена от Ethereum. Тя отстрани потребността от комплицирани компютърни калкулации, с цел да се валидират транзакциите с токена. Това промени и метода за приемане на рентабилност от Ether. Преход, значително предизвикан и от екологични съображения.

Реклама

След години на евтини пари, предизвестията за инфлационни последици през тази година се сбъднаха, като надминаха даже и най-черните упования. Инфлацията скочи внезапно по целия свят, централните банки внезапно започнаха да покачват лихвите, което се отрази върху целия капиталов набор - от фондовите пазари, облигации, крпито и лихви по банковите услуги. Войната в Украйна донесе още повече неустановеност, а в тази среда златото стартира още веднъж да свети. Следващите най-четени текстове в " Моят капитал " разумно отразяват тези трендове, само че и препоръките и прогнозите на " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР