Финансистът Кольо Парамов, бивш министър в първия служебен кабинет на

...
Финансистът Кольо Парамов, бивш министър в първия служебен кабинет на
Коментари Харесай

Кольо Парамов към Радев: Изчисти си оборите

Финансистът Кольо Парамов, някогашен министър в първия длъжностен кабинет на Румен Радев, изпрати отворено писмо до президента, в което му демонстрира кои са подводните камъни в страната и го приканва да си почисти Авгиевите обори, тъй като носи цялата отговорност за злополуката, която се задава.

Според Парамов кабинетът на Кирил Петков и Асен Василев е подвел президента в няколко посоки. Той предизвестява Радев, че в случай че не вземе ограничения, може да се стигне до предварителни президентски избори.

„Далаверата по продажбата на еленергията е най-големият парадокс в България. Г-н държавен глава, още на 1-ви април 2021 година бяхте качен на подправената шейна и излъган в името на 30-40 продавачи на електричество. Те завоюваха до в този миг над 3-3,5 милиарда лв. от държавната ел. сила, вместо тези пари в този момент да бъдат в националния енергиен фонд, който да бъде държавно-стабилизационен. Никой не ви показа, единствено че управлението на страничните пари в страната е изкуство, не е за „ гении “ като премиера Петков, а за държавници с опит! Като министър на стопанската система в първото ваше държавно ръководство, сегашният министър-председател нито проумя фалша на енергийната борса, нито направи опит за промяна на параметрите, нито поправя договорната основа. Той не ви обясни като на държавен глава до къде може да се преекспонира базовата инфлация, която да блокира страната. През месец май 2021 година в 3-4 изказванията изрично подчертах, че инфлацията в годишен план ще надскочи 8,5-9%, досега в който всички, включително министрите, определяха до 1,5-2%. Проф. Стив Ханке ни твърдеше, че инфлацията в България ще е 1-3% и, че „ влизането в еврозоната му миришело на измама с хаос без изгоди “. А инфлацията надскочи тези 8,5-9% като моя първа и ранна прогноза. Тази неграмотност, господин държавен глава, ще ви коства много скъпо. Тези мечтатели, тези „ гении “ вкараха България в тежка инфлационна спирала, която ще блокира кредитната устойчивост на банковата система. Тя, от своя страна, с изкривената приходна част на бюджета и некадърност за стабилизация на производството, ще докара до дефлация. А като се усили на вторичен план, стагнацията ще роди стагфлация. И тогава следват само кръгла маса, а може би и нови президентски избори „, се споделя в писмото на Парамов до президента.
Експертът прибавя, че тогавашният шеф на КЕВР инж. Иван Иванов не е за отрицание, а за орден, тъй като 7 година е успявал да балансира стабилността в страната.

„Вместо да промените договорите за износ на ел. сила, които убиха пазара и стандарта на живот в България, вие назначавате нов КЕВР. Комисията ще узнае за какво става дума чак след 5 месеца, единствено че до тогава ще банкрутират 25-30% от предприятията и хотелите в страната, а за цените на доматите и краставиците – да не приказваме. Обърнете значително внимание за работата на това държавно ръководство и се освободете от него. Това са дилетанти и истински „ мечтатели “, които не могат да трансформират съдържателния план на управлението на страната „, се написа още в документа. Парамов подчертава, че незаконните пари, с които държавното ръководство не може да се оправи, стопират България към еврозоната, защото “ контролът по преводите натам и насам не е напълно покрит с отговорност към финансовото разузнаване и ДАНС „.
Експертът предизвести Радев, че българската олигархия е „неповторимо подготвена, прецизирана и вътрешно следена “ и не тя ще пострада от грешките на Кирил Петков и министрите му, а тъкмо той.

„Вие нямате схващане от техните взаимоотношения и парични обвързаности. Вашите „ гении “ правят следното – основават проблем, който се рапортува на олигарсите, като го обясняват с „ президента желае “. Вие не знаете нищо за това! Тази двуяка парадийна причинност към този миг се калкулира само за ваша сметка. Това е най-голямата ви неправилност! Затова се постанова да предизвиквате неотложно нова кръгла маса с ново държавно ръководство. Ако ги отложите, поемате цялата отговорност за всичко в страната, а това ще бъде доста голяма неправилност за вас като държавен глава „, решителен е Кольо Парамов.

В последната част на писмото си той обръща значително внимание на банковата система и на избора за нов шеф на Българска национална банка.

„Не може да има непрекъсната страна, ако няма непрекъсната банкова система. Предстои избор на нов мандат за началник на Българската национална банка и ще се нароят много „ харвардци “. Нека да изберем един българин, който познава на пръсти Българска национална банка. Този човек, според мен, е господин Бисер Манолов. Моето персонално мнение е това и е обвързвано само с професионализма му.

България е под голямо напрежение. Хората отсега нататък ще излязат на улиците и много истини ще лъснат на блестящо. Истината за КТБ ще стартира началото на втория преход. Много богаташи ще станат известни. Тогава и вие, като държавен глава, ще се принудите към другата легитимация, далеко по-сложна от досегашната. Нищо чудно да ви принудят и към възприятието за потребност от въвеждането на „ Режима на пълномощията “ отпреди 140 години – 1881-1883 година. Трябва да се отървете скоростно от тези мечтатели. Много значима задача! И търсете новия Стефан Стамболов, иначе вие влизате в историята на втория мандат с възможно най-големия риск, който ви води заникъде, господин Президент!!!“, се споделя още в писмото на Кольо Парамов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР