Финансист от Нова Зеландия е новият собственик на къщата на

...
Финансист от Нова Зеландия е новият собственик на къщата на
Коментари Харесай

Продадоха имението на Пикасо

Финансист от Нова Зеландия е новият притежател на къщата на Пикасо на Лазурния бряг. Цената на договорката е 24 млн. USD. В нея художникът е живял и творил от 1961 година до края на живота си през 1973 година Пикасо непрестанно е обновявал и уголемявал къщата, известна като Mas de Norte Dame de Vie. След гибелта на Пикасо в къщата остава да живее брачната половинка му, която умира през 1986 година Тя е запазила всичко както е било от времето на мъжа й.

Последният притежател на парцела прави огромна реституция. Сега къщата е с разгъната застроена повърхност от 1200 кв.м. Към нея има имот от близо 3 хектара земя. Имотът е допълнен с тенис корт, басейн, фитнеса зала, SPA център, къща за посетители и градини.

През юни 2017 година парцелът е продаден на търг против 22.2 млн. USD. До договорката на сума 24 млн. USD се стига, защото по френското законодателство дава опция в период от 14 дни от търга всеки искащ да направи още една поръчка за присъединяване, която би трябвало да е на стойност 10% по-висока от достигнатата цена. В случая по този начин и става и цената на договорката доближава 24 млн. USD. Вторият търг е извършен при започване на октомври и новият притежател към този момент е финансист от Нова Зеландия, който в период от два месеца би трябвало да изплати останалите 90% от сумата по договорката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР