Финансирането е по програма, част от пакета мерки, пуснати миналата

...
Финансирането е по програма, част от пакета мерки, пуснати миналата
Коментари Харесай

Финансира ли НФК транссексуално шоу? frognews.bg

Финансирането е по стратегия, част от пакета ограничения, пуснати предходната година за възобновяване след COVID-19. Според актуалното управление на Министерството на културата обаче предходния състав на кабинета " е отворил фунията необятно " и финансиране е било отпуснато за всички, без значение дали дават отговор на всички условия. 

" В тази стратегия бяха подадени 540 планови оферти. Това е голям размер. Малко над 170 завоюваха. Това е част от програмата на организацията. Важно е да се направи паралел - не е казусът вида план. Това са публични полемики, които би трябвало да се водят. Но тяхното място е в социално-ангажирани изкуства. Тук е и големият проблем с външните оценители, отвън екипа на НФК. Много неизвестен ход от страна на отрасловия зам.- министър по това време, с който персонално аз съм водила диалог по тематиката - поканиха всеки да пристигна да прави оценка. Не имам вяра, че са повече от 10-15 хората в България, които могат да правят оценка сходен вид план ", съобщи пред bTV актуалният зам.-министър на културата в служебното държавно управление Марина Василева.

" Артистите са част от ЛГБТИ общността. Не съм гледала шоуто. Това са обществени събития във въпросното пространство - отворена, действителна сцена. Тази организация няма място в тази стратегия, тъй като това е организация, която се самофинансира, тъй като има бар и ресторант, достъпът е с заплатен вход. Създаването на самата сцена е обезпечено от значително финансиране през “Америка за България ”. Грешка на предходното държавно управление е, че се подведоха по публичното разискване, на които бяха подложени тези стратегии и взеха решение да угодят на всички. Пуснаха пари за всички ", добави тя. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР