Финансиране в размер на 67 млн.лева ще бъде предоставено в

...
Финансиране в размер на 67 млн.лева ще бъде предоставено в
Коментари Харесай

67 млн.лева идват от Европа за насърчаване на предприемачеството

Финансиране в размер на 67 млн.лева ще бъде предоставено в границите на процедура „ Насърчаване на предприемачеството “, чиито банкет се чака да започва до края на годината. Средствата се обезпечават по линия на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ – 2014-2020 година, заяви Весела Омайникова, шеф на Областния информативен център.

Настоящата процедура е ориентирана към микро, дребни или междинни предприятия, които имат по-малко от две завършени финансови години и са регистрирани след 31 декември 2015 година – сподели пред публицисти Омайникова. Целевата помощ ще се дава на компании, които развиват икономическа активност в браншове, изведени като предпочитани в Националната тактика за поощряване на дребните и междинни предприятия или в браншове, свързани с превъзмогване на европейските и районни провокации. Минималният размер на декларираната финансова помощ за всеки самостоятелен план е 50 000 лева, а оптималният – 391 166 лева Безвъзмездното финансиране, което се отпуска от Оперативната програмата, е 90 %. Одобрените претенденти ще получат средства за разнообразни действия, като наложителният детайл са действия за осъществяване на пазара на предприемачески хрумвания (продукти – артикули или услуги).

До 200 хиляди лв. компаниите могат да употребяват за закупуване на машини и съоръжение, с цел да осъществят на пазара своите артикули. Допускат се и разноски за дълготрайни нематериални активи (включително създаване на профилиран софтуер), както и разноски за наем на пространства, материали и консумативи. Част от безвъзмездната помощ предприятията могат да влагат във външни услуги като структуриране на бизнес модел, правене на оценка на продуктите, създаване на технологии за произвеждане и други, както и за присъединяване в събития, където да показват своите артикули за покриване на нови пазари. Друга част от средствата може да се разходват за основаване и подсилване на административното тяло на претендента, т.е. разноски за личен състав, който следва да е нает по отношение на задачите на плана. Това включва, както дипломиран личен състав, по този начин и администрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР