Financial Times публикува подробен аналитичен материал, озаглавен Шест месеца война

...
Financial Times публикува подробен аналитичен материал, озаглавен Шест месеца война
Коментари Харесай

Financial Times: Путин няма да миряса, докато не превземе Донецка област

Financial Times разгласява обстоен изчерпателен материал, озаглавен " Шест месеца война в Украйна: " Врагът се научи бързо ", в който създателите разказват по какъв начин воюващите страни на фронта се готвят за дълга зима, което значи, че краят на спора не се вижда.

На фона на големите загуби от съветска страна и разрушената стопанска система, актуалната невъзможност стартира да повдига въпроси във висшите ешелони на съветското управление.

" Президентът Путин споделя, че всичко върви по проект. Наистина се надявам на това ", сподели Генадий Гатилов, съветски дипломат в Организация на обединените нации в Женева, представен от FT.

Друг източник в Кремъл сподели, че единственият действителен сюжет за завършек на военните дейности в този момент е преустановяване на огъня, а не победа. " Путин няма да се успокои, до момента в който не получи цялата Донецка област. Планът се е променял стотици пъти. Русия няма опит във война против войска с размерите на украинската. Това ще продължи дълго време ", е декларирал източникът на Financial Times.

Путин също по този начин се надява, че, изправен пред неподходящите последствия от антируските наказания, Западът ще бъде първият, който ще се поколебае и ще спре да доставя Украйна.

Макрон: Западът е подготвен за дълготрайна поддръжка на Украйна

Макрон удостовери уговорката си за опазване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна

Обкръжението на Путин обаче не има вяра доста в това. Според един от най-известните съветски предприемачи, който разяснява пред FT, съветският хайлайф чака от Путин дейности за преустановяване на войната.

Но въпреки това, ултранационалистическото крило притиска Путин, настоявайки да се бият до цялостна победа.

Неотдавнашното ликвидиране на Даря Дугина, която изповядваше радикални възгледи, единствено изостри настроението в този лагер. Те престанаха да се крият и да се срамят от това, което Кремъл поредно отхвърляше дълги години.

При такива идеологически настроения в Русия елементарните украинци към този момент не желаят никакви договаряния. Всички събеседници на FT споделиха, че изходът от тази война за тях може да бъде единствено цялостното проваляне на съветските сили и връщането на всички украински територии, в това число Крим и Донбас.

Междувременно създателите на изданието дефинират обстановката на фронта като патова. Техният главен източник на информация за протичащото се е украински боен с позивна Тайсън, същинското му име не се загатва. Основната задача на Тайсън е да ръководи разследващи дронове в тила на съветската войска за поправяне на артилерийския огън.

Според Тайсън сега фронтът от 2400 километра е на практика заледен. " Те копаят и копаят цялостен ​​ден ", споделя Тайсън, описвайки по какъв начин страните укрепват позициите си преди зимата.

В същото време той признава, не без почитание, че руснаците бързо се учат да се бият и от началото на спора съветската войска се е трансформирала доста.

Доставките на западно оръжие за Украйна си правят работата, написа изданието. Да, въоръжените сили на Украйна към момента не побеждават, само че те доста отслабват позициите на Русия. Но за започване на контранастъпление са нужни доста повече оръжия, споделят в Киев.

Експертите на FT са съгласни, че и двете армии, опустошени от нескончаем спор, ще се възползват от зимата за отмора и тогава не се чакат дейни бойни дейности.

Източник:
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР