Финално е решено министърът на енергетиката Теменужка Петкова да остане

...
Финално е решено министърът на енергетиката Теменужка Петкова да остане
Коментари Харесай

Борисов няма да разпише оставката на енергийния министър

Финално е решено министърът на енергетиката Теменужка Петкова да остане на поста си, а оставката й да не бъде подписана от премиера Бойко Борисов, въпреки самият той да изиска отдръпването й поради познанството с купувача на българските активи на ЧЕЗ Гинка Върбакова. След като от седмица Петкова има поддръжката на съдружните сътрудници на ГЕРБ в ръководството, с цел да резервира мястото си в кабинета, в този момент това е решено на съдружен съвет сред ГЕРБ и Обединените патриоти в сряда.

Петкова разгласи оставката си на 23 февруари, ден откакто ЧЕЗ заяви, че продава бизнеса си у нас на незнайната до неотдавна пазарджишка компания " Инерком ", притежавана от Върбакова, с която министърката се познава от 20 години и са приятелки. Тогава Борисов уточни, че той е изискал отдръпването и ще одобри оставката " с цел да не дам никаква опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление, на мен, на госпожа Петкова ". Оттогава обаче Петкова събра голям брой позитивни мнения за работата си и причини, че познанството й с купувача на ЧЕЗ не е повлияло по никакъв метод договорката.

Във вторник съпредседателят на " Обединените патриоти " и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи, че Петкова няма да бъде освободена, а ден по-късно вицепремиерът и съпредседател на " Патриотите " Валери Симеонов разяснява пред Българска национална телевизия, че Петкова " няма никакво морално и политическо право да мърда от стола си ".

" Тя е предан министър. Не е човек, който протяга ръка да вземе една стотинка ", сподели Симеонов.

Според него това че Петкова и Върбакова се познават не значи нищо. Вицепремиерът счита, че за всеки към този момент е ясно, че никой член на държавното управление не взе участие в тази договорка.

Напротив " държавното управление е поредно и единно " в осъществяване на програмата си, сподели Симеонов.

Той назова " ялови " напъните на Българска социалистическа партия по някакъв метод да разбърка нещата в страната с проведения от социалистите митинг против договорката с ЧЕЗ и " джендър-правителството ".

" От несъстоятелните митинги следва извода за състоятелността на държавното управление ", сподели Симеонов. По думите му това държавно управление има най-дейните министри и изброи триумфите им - промени в образованието и администрацията, улеснен достъп на непознати служащи и т.н.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР