Финалната схватка на Уимбълдън между Карлос Алкарас и Новак Джокович

...
Финалната схватка на Уимбълдън между Карлос Алкарас и Новак Джокович
Коментари Харесай

Брезник: Джокович губи мотивация без Надал и Федерер; той не приема Алкарас за съперник

Финалната битка на Уимбълдън сред Карлос Алкарас и Новак Джокович несъмнено задоволи и упованията на най-претенциозните почитатели на играта, като въпреки от срещата към този момент да е минала повече от седмица, то успеха на младия испанец към момента се разяснява извънредно интензивно в тенис средите.

Оказва се обаче, че не всички са останали чак толкоз впечатлени от равнището на мача, съдейки по думите на австрийския експерт Гюнтер Брезник. Бившият треньор на Доминик Тийм е на мнението, че сърбинът се е показал надалеч под личните си благоприятни условия и също така изрече подозрения в това дали към момента Джокович изпитва нужното равнище на мотивация:

" Фантастично, епично колосално "! Тези прилагателни бяха употребявани от пресата за миналия край на Уимбълдън, като някои даже го дефинират за един от най-хубавите в историята на шампионата. Как оценявате успеха на Карлос Алкарас над Новак Джокович?

- Не мога да се съглася с сходно изказване. Първият сет беше извънредно разочароващ, а четвъртият също не впечатли с безусловно нищо, в случай че изключим оня близо 30-минутен гейм. Изненадан съм какъв брой елементарно се съобщи Новак в тайбрека на втория сет, където позволи голям брой необикновени за него неточности. Истината е, че той по този начин и не съумя да покаже най-хубавия си тенис в по-голямата част от дуела.

Каква би могла да бъде повода?

- Смятам, че конфликтите с Федерер, Надал и Мъри го мотивираха на едно напълно друго равнище, тласкайки го към непрекъснат напредък, което важеше и за останалите упоменати играчи. Не мисля, че Алкарас се е трансформирал в сходен противник за Джокович и постоянно съм казвал, че сърбинът ще загуби мотивация, когато не се състезава непрекъснато с останалите членове на " Голямата тройка ". 

Освен това той към този момент е 23-кратен първенец от Шлема и е подобрил съвсем всички вероятни върхове в играта, до момента в който Алкарас е доста млад и има лукса да играе по-освободено в сходен вид срещи. Нивото на Новак към момента е доста високо, само че последователно спада, което улеснява нещата за испанеца - безапелационен е австрийският експерт.

Източник: Kleine Zeitung

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР