Финалите за юноши започнаха със съскандал (видео) Финалната фаза на

...
Финалите за юноши започнаха със съскандал (видео) Финалната фаза на
Коментари Харесай

Финалите за юноши започнаха със скандал

Финалите за юноши започнаха със съскандал (видео) Финалната фаза на баскетболното състезание за юноши до 19-годишна възраст стартира със скандал. Още в първия ден се стигна до трагичен свършек - по време на срещата сред тимовете на Шампион 2006 и Тунджа (Ямбол), завършила с победа на ямболии с точка разлика (78:77).

При резултат 76:77 в интерес на столичния отбор и по-малко от 5 секунди до края, Тунджа направи заключителен опит да завоюва, като Александър Йорданов стреля от тройката и не означи, само че все пак съдията Ангел Иванов отсъди нарушаване на Константин Паисиев от противниковия отбор, макар че на видеозаписа очевидно се видя, че контакт сред двамата баскетболисти няма. В следствие Йорданов означи два от три наказателни удара, осигурявайки успеха на своя отбор.

Президентът на Шампион 2006 Лъчезар Коцев излезе с коментар за случилото се, който ви предлагаме:

" След изиграването на днешната среща сред тимовете на Тунджа и Шампион даваме думата на президента на столичния клуб: “Първо желая да благопожелавам успеха на Тунджа, приветствам ги за положителната игра, за отношението, което демонстрират на терена. Едновременно с това желая да изкажа своето голямо отчаяние от това, на което станахме очевидци през последните 4 секунди на мача. От 28 години съм в баскетбола, той е ме построил като човек, възпитал ме е на полезности, почитание и почтеност. Преживял съм доста позитивни страсти, които ме зареждат и държат към момента, с цел да се занимавам с този спорт. Но след днешния мач желая да задам на някои “неизвестни извършители” следните няколко въпроса:

1. Какво е това да отнемеш на някой нещо, което е придобил с почтен труд?
2. Как се чуства човек, който е ограбен?
3. До по кое време ще мълчим и прикриваме своята несръчност и непросветеност на гърба на някой различен?
4. Кой ще излезе да кажа пред всички " сгреших, дано да има преиграване”?
5. Какво ще стане в случай че има такова присъждане, примерно, на 5-ия мач сред Берое и Балкан или във финала на НБЛ?
6. Какво е да застанеш пред момчетата в съблекалнята след такава подигравка?
7. Какво е да застанеш пред родителите?
8. Какво да кажеш на хората, помогнали на единствения клуб с мъжки и женски тим в град София, за какво има такова отношение към клуба.
9. Какво да кажа на треньора и на многото хора, които звънят от цяла България?
10. Защо на мач с тим от Ямбол е решено да реферира ямболия?

Има и още доста сходни въпроси. На края на всяка спортна година стартират разправии, кавги и драми. Много е значимо да отидем някъде да играем квалификационен шампионат или край на районна прокуратура по три часа мач единствено и единствено да се класира избран тим. Нагледах се през годините на подпиране на избрани стуктури и организации.

И защо - селото - да бие гарата!!!

Искам да ви кажа: след време огромният брой български интернационалните съдии ще реферират на мен, брат ми и братовчед ми Краси в аматьорската лига. Не оставяйте нещата за следващ път. Не позволявайте да попаднем в клопката на безхаберието и посредствеността. Настоявам за пояснение, опрощение и преиграване на цялата среща. Покажете, че след позволената неточност, можем да ви дадем втори късмет. Искрено предан на това, което върша.

Лъчезар Коцев, Президент, треньор, Старши учител, Доктор на п.н. и Национален селекционер на България "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР