Финалите от тазгодишното издание на Купа Дейвис, провеждащи се в

...
Финалите от тазгодишното издание на Купа Дейвис, провеждащи се в
Коментари Харесай

Ясно е името на последния полуфиналист за Купа Дейвис: Канада обърна Германия в трилър!

Финалите от тазгодишното издание на Купа " Дейвис ", провеждащи се в Малага, се намират в разгара си и откакто досега тимовете на Нидерландия, Съединени американски щати и домакините Испания се сбогуваха с конкуренцията, то последният конфликт от етапа на четвъртфиналите опълчи отборите на Канада и Германия. Схватката се трансформира в извънредно трагична, откакто " кленовите листа " инкасираха проваляне в първия дуел, само че след това реализираха цялостен поврат и се поздравиха с успеха след 2:1 точки, резервирайки си конфликт против Италия за място на финала.

В съревнованието на вторите ракети Денис Шаповалов срещаше Ян-Ленард Щруф и съгласно предварителните упования, то левичарят изгледаше в ролята на любимец за триумфа. Не по този начин обаче се развиха събитията на корта за канадеца в идващите малко над часа, откакто той в началото изостана със сет пасив, който въпреки всичко съумя да навакса и въпреки в решителната част да отрази на два пъти мачбол, то международният номер 152 не се пречупи и победи за общо шести пъти от девет мача против този противник, носейки първа точка на Бундестима - 6:3 4:6 7:6(2).

По този метод пред намиращия се в страхотна форма през последните два месеца Феликс Оже-Алиасим на хоризонта стоеше задачата непременно да завоюва в конфликта на първите ракети против Оскар Оте, с цел да остави страната си в мача. Световният номер 6 за следващ път не пропусна да показва образно афинитета си към игра в зала, заради което уинърите се трупаха безспирно на сметката му, а началният удар функционираше все по този начин безупречно и без да се изправи пред нито един брейкбол, изравни статуквото в генералния дуел - 7:6(1) 6:4.

При сходен сюжет всичко опира до тандемите на двете страни, които в тази ситуация бяха в състав Кевин Кравиц/Тим Пуетц за " маншафта " и Денис Шаповалов/Вашек Поспишил за канадския тим. Фаворитите от европейския отбор стартираха чудесно заключителната борба и безпроблемно записаха откриващия сет в актива си, но " кленовите листа " последователно взеха самодейността на своя страна и откриха цялостен надзор над протичащото се, поставяйки завършек на серията от осем следващи победи за Купа " Дейвис " на съперническото дуо, с което класираха родината си напред в надпреварата - 2:6 6:3 6:3.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР