Финалистите в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия са

...
Финалистите в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия са
Коментари Харесай

Бивш №1 в света е убеден: Медведев е фаворит на финала срещу Надал

Финалистите в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия са към този момент ясни и това са Рафаел Надал и Даниил Медведев. Матадора не срещна съвсем никакви усложнения против Матео Беретини на полуфиналите, до момента в който руснакът трябваше да покаже най-хубавата си игра, с цел да пречупи Стефанос Циципас в един извънредно равносилен и оспорван четирисетов дуел. В неделния ден Надал и Медведев ще се изправят един против различен в мач с голям залог - рекордна 21-ва купа от Шлема за испанеца или втори следващ " мейджър " трофей за международния №2.

Прогнозите за конфликта към този момент започнаха, като измежду първите, които изрекоха своето мнение за развоя на мача за купата, бе някогашният лидер в международната класация и повторен първенец от Големия шлем - Евгени Кафелников, съгласно който неговият съотечественик е любимецът за продобиване на трофея.

" За страдание, нямах опция да следя полуфинала сред Даниил и Стефанос, защото по това време пътувах, само че съм наясно с резултата. Откриващите две елементи бяха сложни, само че след това Медведев контролираше протичащото се на корта и всичко вървеше по проект за него.

Даниил е страховит, играе феноменално и реализира добър резултат. На няколко пъти споделих, че ще надделее над Циципас, и се оказах прав. Относно финала с Рафа Надал - още веднъж считам, че Даня е любимец да завоюва купата ", разкри руснакът в изявление за Championship.

Източник: GoTennis.ru


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР