Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“

...
Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес лидери Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2020: Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“ ЕООД

Финалистите в най-престижния конкурс за бизнес водачи „ Мениджър на годината “ са изправени освен пред компликациите на Covid-19 рецесията. Тази година те одобриха и предизвикването на екипа на списание " Мениджър "  да трансформира церемония церемонията по връчването на премията във филм, включващ продължителни и изморителни фотоси на сложни терени, при непредсказуеми метеорологични условия.

Паралелно със снимачния развой, на страниците на списанието десетте финалисти дадоха отговор на значими въпроси за бизнеса и водачеството, готови от  спечелилия в състезанието „ Мениджър на годината 2019 “ Светла Несторова,  главен изпълнителен шеф и ръководител на УС на ЗЕАД „ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ". 

" Мениджър Нюз " стартира поредица, в която публикува разговорите с всеки един от Топ мениджърите  на България за 2020 година, а на 29 ноември в ефира на bTV ще разберете кой от най-успешните български спортисти се изправи със своите два метра въпроси пред финалистите и какъв брой надалеч и високо съумяха да стигнат те с него. Зрителите ще видят и церемонията по връчването на статуетката от президента Румен Радев.

Тази година тя бе извоювана от  Милена Драгийска, изпълнителен шеф на „ Lidl България “ . Ето и нейният диалог с предходния притежател на купата, Светла Несторова

Отличен е единствено трайният резултат, върху който може да се надгражда

 

- Какво научихте от Covid-19 и по какъв начин ви промени?

- Благоденствието не ни пази от всичко – това може би е най- значимият урок, който научих. Всички сме равни пред сходни опасности, без значение от това какъв брой добре си управлявал бизнеса досега и какъв брой високи са постигнатите резултати. Пандемията ни сподели още веднъж какъв брой значима е откритата и постоянна връзка към екипите и клиентите.

Разбрах още, че имаме доста повече капацитет, който в естествени условия не е потърсен, тъй като не сме били притиснати до степен да извадим още оптимизации.

Видяхме, че бизнесът се оказа изпреварващ институциите с правенето на екшън проекти. Тази проактивност е значима и нужна – в случай че бизнесът не изпревари форматирането на тези процеси, има спомагателен риск от нормативно-институционален безпорядък.

- Какви са сюжетите за бъдещето на вашия бранш и по какъв начин ще се опитате да му повлияете?

- Очаквам хибридност на дистрибуционните канали в бранша – все по-широкото нахлуване на онлайн търговията в композиция със стационарния бизнес. Вярвам, че ще продължи търсенето на районни артикули. Възможно е това да откри изражение и в организирането на повече фермерски пазари, даже в онлайн формат. Друга наклонност, която чакам да се развие и при нас, е превръщането на магазина от ден на ден в място, което събира хората отвън извършването на покупки – готвене дружно, дегустации на нови усети и други Не на последно място е така наречен софтуерен инженеринг на новаторски артикули като протеинови храни от инсекти или на забравени „ остарели “, само че знакови с полезността или усета си храни.

- На какви полезности се опирате като управител?

- Честност, отговорност, човещина. За мен ценностният модел е доста значим – в чисто човешки проект, само че още по-важно е, че го споделяме с сътрудниците – и като хора, и в бизнеса. Тези правила са в основата на всеки аспект от нашата работа – създаването на продуктите, отношението към клиентите, чиновниците, околната среда, сътрудниците и цялото общество.

- Как можем да предизвикаме смяна към положително в средата, в която живеем и работим?

- Абсолютно правилно е, че смяната стартира от всеки човек. Още повече – когато по стичане на събитията си придобил и функционалност на ролеви модел освен за децата си, само че и за по-широк кръг от хора, отговорността ти „ да увличаш “ с положително след себе си другите нараства неимоверно. И тя би трябвало да се носи. Ако стартираме от самостоятелната смяна, тя може да се реализира посредством поддържане на осведоменост за разнообразни области и тематики, с прозрение в техните специфики и взаимовръзки. Чрез вземането на самодейно присъединяване с хрумвания и още по-важно с дейности, които са съответстващи за личната промишленост и компания. Смятам, че е значимо ангажираността на фирмите да излиза отвън личните им стратегии за отговорност посредством присъединяване в публични и обществени действия, където с дейна позиция се реализира действителен принос за развиване на обществото към по-добро.

- Какво са за вас отлични резултати и по какъв начин мотивирате екипа си за тях?

- Отличен може да бъде единствено резултатът, който е резистентен и дълготраен, върху който може да се надгражда и който е разумна част от цялото. Отличните резултати се реализират посредством свястно съответствие на вложените запаси и повсеместен принос и се вписват в ценностните основи и еднаквост на компанията. Мотивирам екипа си, като споделям какво и за какво желаеме да реализираме. Винаги се стремя да обяснявам значимостта на резултата в цялостния подтекст на нашите цели. Обрисувам приноса на всеки за това, а също и изгодата за обособения участник от реализирането на този резултат. 

- Кой е най-дефицитният запас за вас и по какъв начин се справяте с недостига?

- Времето – несъмнено. Не единствено като баланс сред персонално и професионално, а като повсеместен напън за реализация на планове и хрумвания. Справянето с него е многопластова опция. Един от пластовете е авансово оценяване на факторите за реализиране на нещата по този начин, че времевите проекти за това да са задоволително реалистични. Другият е способност­та в придвижване да се приспособяват времевите линии по отношение на случването на едни или други сюжети. Третият е навременна организация на уговорките. Неизменен слой е ясното нареждане на целите за съответстващата фаза от персоналния живот или съответния план, по който работиш, с цел да си наясно „ защо се бориш “ и „ в какво измерваш единицата време “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР