Финалистът в най-голяма социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп

...
Финалистът в най-голяма социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп
Коментари Харесай

Финалистът в ПРОМЯНАТА Loveguide с приз от наградите „Човек на годината“

Финалистът в най-голяма обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2014/2015, Loveguide е “Вдъхновение на годината ” за 2018 година на обичайните награди за принос към правата на индивида на Български хелзинкски комитет, които бяха връчени на Международния ден за правата на индивида – 10 декември.

Журито на 2018 отличи за напъните за превъзмогване на табуто за съответно полово обучение и насърчаването на младежите да имат отговорно и осведомено отношение както към себе си, по този начин и към своите сътрудници. Чрез своя канал платформата за здравно и полово обучение за деца сред 11 и 17 години доближава всяка седмица до близо 25 хиляди девойки и момчета. През 2018 година Loveguide започва видеокампанията „ Когато бях на 16, не знаех… “, в която известни персони описват по какъв начин са се чувствали самите те на 16 и стимулират сегашните младежи да са по-уверени в себе си.

Освен посредством своите цифрови канали, Loveguide оказва помощ на младежите и онлайн, провеждайки часове по здравно и полово обучение в цялата страна. От старта си през 2015 до през днешния ден екипът се е срещнал с близо 5500 възпитаници от 5 до 12 клас в 45 учебни заведения в цяла България и е провел над 250 образователни часа по тематиките за измененията в пубертета, любовта, връзките, секса, предотвратяване от нежелана бременност и предварителна защита на полово принуждение.
 Промяната NOVA
“Първо желая доста да ви благодаря за препоръките … Послушах ви и споделих с родителите си дружно отидохме в полицията и подадохме сигнал. От полицията незабавно поеха случая. И всичко се разви отлично.Много благодаря още веднъж, че има хора като вас които оказват помощ на нас младежите и ни осведомят, тъй като за жалост тия неща не ги учим в учебно заведение, а са доста значими!!!! Това е щастливият свършек на историята на 14-годишно момиче, на което помогнахме това лято да не попадне в клопката на половото принуждение и употреба. ” описват за работата си през 2018 година Николета Попкостадинова и Надя Здравкова от Loveguide, които дружно с целия екип на платформата всекидневно дават отговор на тинейджърски въпроси в обществените мрежи и им оказват помощ да се оправят с компликациите в пубертета, издевателството онлайн и в учебно заведение и всичко обвързвано със половото здраве и интимните връзки.-->
 Промяната NOVA
Целта на Loveguide е да се пребори с отрицателните статистики, съгласно които България е на едно от първите места в Европа по полово излъчени инфекции, тийнейджърски бременности и полово принуждение. “Даваме потребни препоръки на децата за това по какъв начин да бъдат здрави и да познават телата си, по какъв начин да построяват откровени и пълноценни връзки, да отстояват границите си, да бъдат толерантни към другите и виновни в връзките си с близките, ” описват още Николета и Надя. “Вярваме, че диалозите по тези тематики могат и би трябвало да стартират от най-ранна детска възраст и да се работи превантивно, а не да гасим пожари постфактум, когато децата към този момент имат построени, постоянно неправилни, показа от интернет, порното или (по-големи) другари, ” споделя екипът на Loveguide.

Loveguide е част от ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР