Финалистът от Волейболната Лига на нациите САЩ уверено върви към

...
Финалистът от Волейболната Лига на нациите САЩ уверено върви към
Коментари Харесай

САЩ уверено вървят към Токио 2020

Финалистът от Волейболната Лига на нациите Съединени американски щати решително върви към класиране за Олимпиадата в Токио 2020. Воденият от Джон Спероу отбор надигра безапелационно Република Корея с 3:0 (25:20, 25:21, 25:16) във втория си мач от шампионата в Група В от олимпийските квалификации, игран нощес пред към 1800 фенове в зала " Ахой Арена " в Ротердам (Ротердам).

По този метод американците са отпред във краткотрайното класиране на групата с 6 точки след 2 победи от 2 мача, с колкото са и домакините от Холандия, които биха съседите си от Белгия също с 3:0 гейма, само че с 5 точки. Така през днешния ден (11 август) от 17,00 часа българско време двата отбора ще излязат в пряк конфликт за продобиване на квота за Игрите в Токио следващата година.

След това от 20,00 часа Република Корея ще играе с Белгия в мач без никакво значение за крайното класиране. Двата тима ще имат втори късмет за класиране за Олимпиадата през континенталните квалификации - надлежно в зона Европа и зона Азия, които ще бъдат през януари 2020-а.

Най-резултатни за Съединени американски щати станаха Аарон Ръсел (1 ас и 63% успеваемост в атака) и Матю Андерсън (43% успеваемост в атака) с 11 и 10 точки за успеха.
За отбора на Република Корея Юн-Сук Шин завърши с 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР