Финалист в обиколката на Hot Wheels Legends Tour за 2023

...
Финалист в обиколката на Hot Wheels Legends Tour за 2023
Коментари Харесай

BMW Isetta като драгстер и репатрак

Финалист в обиколката на Hot Wheels Legends Tour за 2023 година е една от най-готините компилации, които е виждана тази година. Това е договорка две за едно - спечелилият е BMW Isetta от 1957 година, превърнато в драгстер, задвижван от Harley-Davidson, съпроводен от подобаваща Isetta, модифицирана в бордова платформа вид репатрак. Майкъл Браун от Депюти, Индиана, проектира, построи и има и двете чудесии.

Да стартираме с драгстера - с прякор Big Dill /голяма работа/, той разполага с просторен лист от модификации извън, от вътрешната страна и в двигателното поделение. Браун стартира плана с персонализирана рама. След това модифицира каросерията, с цел да вмести чифт разширени задни колела от Volkswagen Beetle, обгърнати с солидни гуми, и размени фабрично инсталирания едноцилиндров мотор от 298 кубически сантиметра с 1,2-литров V-twin, взет от Harley - Дейвидсън. Конските сили и въртящият миг не се оповестяват, само че не е нужно доста, с цел да се надвиши общоприетата мощ от 13 конски сили на Isetta.

След това Браун насочва вниманието си към интериора, който също е напълно по поръчка. Достъпен през предна врата със странични панти, той е оборудван с единична седалка, волан с бързо освобождение и тапицерия с диамантен тегел. Като цяло планът е лишил към 438 часа, с цел да бъде приключен.

Въпреки че Isetta в никакъв случай не е била нормална панорама по американските пътища, Браун съумява да откри втори образец, който да трансформира в транспортьор на коли, който той назовава The Pickle Jar. Трансформацията изисква планиране и създаване на подрама, върху която да се инсталира накланяща се платформа.

Браун избра редови шестцилиндров мотор от Chevrolet, с цел да усили доста товароносимостта на джобното BMW. Той също не оставя и купето на немската сапунерка на мира. Отпред Isetta е получила чифт калници и светлини на Volkswagen Beetle., а откъм гърба калници от Ford Model A.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР