Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде

...
Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде
Коментари Харесай

Обявяват победителите във фотоконкурса на National Geographic

Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде маркиран със особено събитие, на което ще бъдат отличени спечелилите в четирите категории и техните подгласници. Публиката ще има опцията да стане част от церемонията по награждаването, а дружно с това да се потопи в света на трима от най-успешните родни фотографи, жури в актуалното издание, и другите им гледни точки към това широко и завладяващо изкуство.

 

Ясен Тодоров, Владислав Терзийски и Иво Данчев ще опишат повече за провокациите и особеностите, свързани със устрема към най-сполучливия кадър, а артистът и фотограф Владимир Карамазов ще задава завладяващата посока на диалога с помощта на своите знания и опит в региона.

 

В допълнение към персоналните истории и богатите усещания на журито, гостите ще се насладят и на опита на фотографа на National Geographic Ейми Витале. Шесткратен притежател на World Press Photos и една от 50-те Badass Women на списание InStyle, тя ще гостува за първи път у нас и ще показа своята вероятност и опит от съдействието си с общности, които работят за запазване на дивата природа и салдото, в презентация на тематика „ Reframing The Narrative ” ( “Нови подходи във фоторазказа “). Във „ Фотографите от близко “ – тази специфична среща с публиката, едни от най-забележителните фотографи у нас ще споделят повече за някои от обичаните си произведения, пристрастеността си към снимането и мнението си за бъдещето на фотографското изкуство и намесата на изкуствения разсъдък в него.

 

Ще опишат също какво е било водещото в избора на отличените във фотоконкурса и какво ги е впечатлило при разглеждането на хилядите взели участие фрагменти. Фотографията е неразривно обвързвана с активността на National Geographic и със устрема към проучване и преоткриване на света към нас. Кулминацията на вечерта на 26 септември ще  настъпи с награждаването, по време на което ще бъдат оповестени огромните спечелили в тазгодишния фотоконкурс на National Geographic. Членовете на журито са изправени пред нелеката задача да изберат най-хубавите от над 6000 оповестени фрагмента, разпределени в четири категории – „ Животни “, „ Хора “, „ Пейзажи “ и „ На мрачно “. Ирина Тотова, вицепрезидент и общоприет управител на Disney за Балканите, разяснява:

 

„ Изследователите и разказвачите на историите постоянно са били неразривна част от National Geographic марката. Затова се радваме, че за втора поредна година имаме опция да наградим творчеството на почитателите си и да споделим техните страсти и прекарвания през призмата на обектива. Щастливи сме, че състезанието провокира още по-голям интерес с тазгодишното си издание. “ Победителите от онлайн състезанието ще завоюват награди, обезпечени от National Geographic, Samsung и Audi.

 

Четирите най-хубави фрагмента ще бъдат оповестени в октомврийския брой на сп. „ National Geographic ”. Носителят на „ Наградата на публиката “ и спечелилите във всяка от категориите ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S23 Ultra и брандирана раница Audi, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание National Geographic. Цялостният победител, определен от журито, ще получи и най-приключенската измежду премиите –  фотоекспедиция до Истанбул с National Geographic фотограф.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР