Финалът на тазгодишния тенис турнир София оупън от ATP 250

...
Финалът на тазгодишния тенис турнир София оупън от ATP 250
Коментари Харесай

Дрейпър срещу Манарино - двама левичари на финала в София

Финалът на тазгодишния тенис шампионат " София оупън " от ATP 250 опълчва в събота ветеренът Адриан Манарино и английската вяра Джак Дрейпър. Любопитно е, че и двамата са левичари.

Французинът се наложи с 6:2, 7:6(2) над руснака Павел Котов. Малко преди този момент Джак Дрейпър победи с 6:3, 6:4 германеца Ян-Ленард Щруф. 

35-годишният Манарино, който е подложен под номер 2 в схемата, има 10 финала в кариерата си и е спечелил четири трофеи. Французинът обаче взе две от тях през този сезон - една в Астана и една в Нюпорт.

През 2022 година Манарино завоюва трофея в Уинстън-Салем, а през 2019 - в Хертогенбош.

За 21-годишния Дрейпър това е първи край в тура на ATP. Той реализира и деветия си следващ триумф, откакто през предходната седмица завоюва " Чалънджър " в Бергамо. 

Манарино и Дрейпър не са се срещали в формален мач до този миг. Финалът е плануван за 15:00 часа в събота, а преди този момент е разногласието за купата при двойките.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР