Финалът на Световната купа беше мач, който сякаш не се

...
Финалът на Световната купа беше мач, който сякаш не се
Коментари Харесай

Как светът реагира на "най-добрия финал на Световната купа някога"

Финалът на Световната купа беше мач, който като че ли не се поддаваше на схващане, конвенции и всевъзможни опити да бъде разказан.

Как може да се пресъздаде звукът на стадиона, когато Лионел Меси подвигна трофея за Световната купа? Или спокойствието, с което Килиан Мбапе вкара дузпа, с цел да изравни в спомагателното време?

Това беше - както светът като че ли се съгласи в опит да заключи всичко - просто най-великият край в историята.

" Най-добрият край на Световната купа в историята ", написа Юсейн Болт в Туитър дружно със фотоси на себе си с фланелка на Аржентина на стадион " Лусаил ".

" Ние сме без мирис тук горе. Това беше просто необикновен край. За мен беше наслаждение да бъда тук. Никога не съм виждал нещо сходно и не мисля, че в миналото ще видя нещо сходно още веднъж. Беше потресаващо ", споделя някогашният британски национал Алън Шиърър по Би Би Си.

Наказателният удар на Меси и голът на Анхел Ди Мария през първото полувреме изглеждаха решени в естественото време, само че Мбапе вкара два късни гола - единият от дузпа - в границите на няколко минути, с цел да изравни Франция и да наложи в допълнение време.

След като и двете страни почувстваха резултата от вълнуващия край, Меси изглеждаше, че е вкарал победния гол в 108-ата минута, което щеше да бъде холивудски край.

" Боже мой, #FIFAWorldCup. Тази игра е превъзходно, зло проклинание. Толкова го обичам, че го спрете ", написа артистът Райън Рейнолдс в Туитър тъкмо след гола на Меси, с който Аржентина завоюва с 3:2 в спомагателното време.

Но Мбапе още веднъж отговори с изравнителен гол от бялата точка, с цел да се стигне до дузпи.

" Добре, в случай че получа инфаркт, ще е тъй като виждам този мач #FIFAWorldCup ", написа Серена Уилямс в Туитър.

" Каква игра, дребосъче. Ако някой към момента не счита, че това е най-хубавият спорт в историята... ", написа в Туитър някогашният полузащитник на Арсенал Сеск Фабрегас, до момента в който играчите се подреждаха за осъществяване на дузпи.

Емилиано Мартинес, който беше разгласен за най-хубав вратар на шампионата, избави удара на Кингсли Коман от Франция, а Орелиен Чуамене се опита да изравни, преди Гонсало Монтиел да обезпечи третата международна купа на Аржентина и първата от 1986 година насам.

Коментаторът на Телемундо Андрес Кантор просто повтори: " Argentina es campeón del mundo " - Аржентина е международен първенец - до момента в който обявяваше победния миг, прегръщайки съкоментатора си Клаудио Борги, а гласът му се чупеше от страсти.

Снимки демонстрират улиците на Буенос Айрес, обагрени в синьо и бяло, до момента в който хората се стичат да честват.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР