Финалът на конкурса Нестле Живей Активно! 2021 се състоя днес

...
Финалът на конкурса Нестле Живей Активно! 2021 се състоя днес
Коментари Харесай

Община Белоградчик е най-активната община на България за 2021 година |

Финалът на състезанието Нестле Живей Активно! 2021 се състоя през днешния ден в столичната зала “Раковски ”, където в оспорвана борба сред четирите общини финалисти – Ардино, Белоградчик, Димитровград и Тутракан - жури в състав олимпийските медалисти Йордан Йовчев и Симона Дянкова, Мария Яровая от НСОРБ и Мария Тодорова от Нестле България и Рада Стефанова, представител на Министерство на младежта и спорта избраха община Белоградчик за огромният победител.

“Беше мъчно да разпознаваем най-заслужилият участник, тъй като и четиримата полуфиналисти ни показаха събития, трансформирали се в същински празник на придвижването за града, както и доста забавни планове за поощряване на физическата интензивност навън. Но защото няма съревнование без първенец, ние в консенсус избрахме Община Белоградчик, поради ентусиазма и ясното предпочитание да продължава да работи за превръщането на дейния метод на живот в здравословен табиет за жителите и след края на състезанието. Пожелавам на всички участници да бъдат още по-активни следващата година в този конкурс, който носи духа на олимпийските игри, където самото присъединяване към този момент е победа, тъй като трансформира живота ни към по-добро ”, сподели Йордан Йовчев, дълготраен сътрудник на самодейността Живей Активно.



Над 1000 поданици на Белоградчик се включиха в спортния полуден, проведен от общината, и извървяха общо над 10 000 000 крачки.

Паричната премия от 20 000 лева ще се употребява за създаване на „ Фитнес измежду скалите “ – план, който съчетава удоволствието от общуването с хубостта на природата и силата от придвижването. Проектът ще бъде осъществен в границите на 1 календарна година и ще способства физическата интензивност да се трансформира в дълготраен здравословен табиет за жителите на Белоградчик.

“Изминалата година беше предизвикателна за всички ни. Изолацията, която ни наложи пандемията направи по-сложно, само че и още по-необходимо организирането на всеобщи мероприятия, които да дадат опция на хората да излязат навън, да се раздвижат, да бъдат дружно. Затова идеята на Нестле България е толкоз значима освен с финансовата поддръжка, само че със тласъка, който ни дава ние самите да се активизираме. Благодарим на уредниците на състезанието за отдадеността и упоритостта, с която ни стимулират и каним всички следващата година да ни посетите и да видите на място по какъв начин сме вложени наградния фонд, за основаването на неповторимия ни фитнес измежду скалите ”, сподели Елена Александрова от община Белоградчик.



Над 10 000 души се включиха в дейностите, проведени от 20-те общини участници в тазгодишния конкурс Нестле Живей Активно! като най-масово застъпено беше ходенето, следвано от спортни игри навън за всички възрасти.
Конкурсът се организира за трета поредна година. Първият огромен победител през 2019-та, община Девня, осъществя сполучливо план за реновиране на парк в кв. Река, а спечелилият от 2020 година община Велики Преслав употребява премията за построяването на първия фитнес навън в града.

“Активно да раздвижваме средата - безусловно и преносно - е дълготраен ангажимент на Нестле към българските жители и общество. Вече повече от 15 години сме посветили най-голямата си обществено виновна самодейност да мотивираме хората да видят изгодите и да изпитат наслаждение от дейния метод на живот. Аз персонално откровено се вълнувам като виждам по какъв начин с годините планът прерасна от мъничка концепция с едно събитие в всеобщо национално придвижване с целогодишни начинания, действително повлияли на над половин милион българи и привлекли над 170 сътрудници, измежду които и най-големите български спортисти интензивно да работят за идеята. Днес споделям честито на спечелилия, а от на следващия ден започваме да работим за идващото издание на състезанието и да организираме първото зимно събитие от календара ни за 2022 година, тъй като това е огромният смисъл на Живей интензивно - в никакъв случай да не стопираме на едно място ”, сподели госпожа Нели Ангелова, шеф връзки Нестле за Югоизточен пазар.



Поздравявам уредниците и всички участници в самодейностите на „ Нестле за Живей Активно “ през миналата година. В такива акции всички са спечелили, тъй като се разпространява всеобщият спорт, интензивният метод на живот и уравновесеното хранене. В лицето на ММС имате сътрудник, на който можете да разчитате за подпомагане и в бъдеще. Вярвам, че през актуалната година ще сте още по-мотивирани за достигането до повече хора и по-добри резултати “, съобщи Рада Стефанова, началнк на политическия кабинет на Министерство на младежта и спорта.

За състезанието и самодейността Нестле Живей Активно

Националният конкурс за спонсорство на общински план „ Нестле за Живей Активно! “ се организира за трета поредна година и е значима част от цялостната стратегия. Негова съществена цел е да стимулира оптимален брой хора от цялата страна да водят деен метод на живот и да се хранят уравновесено като поддържа напъните на локалните управляващи в тази посока. Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането му се реализира взаимно от „ Нестле България “ и главния сътрудник на самодейността НСОРБ.

Програмата „ Нестле за Живей Активно! “ е огромен и сложен дълготраен план със 17-годишнна история, който през разнородни целогодишни начинания промотира физическата интензивност и уравновесеното хранене в България с концепцията да ги трансформира в резистентен табиет за българските жители.

С годините „ Нестле за Живей Активно “ излезе от рамките на акцията и се трансформира в национално придвижване, даващо опция на стотици хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват дружно с едни от най-обичаните спортни звезди. Инициативата от 2006 година до момента доближи до 500 000 души, а над 170 сътрудници поддържат посланието за изгодите от дейния метод на живот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР