Философски казус за употребата на джойнт разгневи родители във Фейсбук.

...
Философски казус за употребата на джойнт разгневи родители във Фейсбук.
Коментари Харесай

Гневни родители скочиха срещу казус за употреба на джойт в учебник за осми клас

 Философски проблем за използването на джойнт разгневи родители във Facebook. Той е част от урока " Личностна еднаквост и принадлежност към обществените групи “ от учебника за 8-и клас по новата стратегия.

Като част от упражнението се разпорежда на гимназистите да си показват, че са на ваучър за рождения ден на собствен съученик. На празненството участва и новото момиче в класа, което харесва едно от момчетата. В разгара на купона той възпламенява джойнта и дръпва няколко пъти, след което го подава на собствен другар. Той обаче предлага цигарата и на момичето с думите: " Опитай. Страхотно е! “

Осмокласниците имат за задача да завършат историята преценявайки по какъв начин ще реагира момичето и дали би трябвало да се управлява от своите убеждения, или да отговори на упованията на съучениците си от купона, написа Монитор.

Според някои родители новите учебници убиват морала на нацията и са подготвени да линчуват създателя.

" Еее, прекалиха. Вече няма да се карам на детето ми, че не отваря учебниците “, декларира една от майките. Друга част от присъединилите се в полемиката обаче са на друго мнение и не виждат нищо неправилно във философския проблем.

" Какво неприятно има в това някой да изясни на децата ви за дрогата? Да им изясни обстоятелството, че на купони се случват такива неща, и да ги накара да разсъждават? Този текст е за предотвратяване на децата ви, а за вас това е безсрамие! “, споделя един от потребителите. Друг пък счита, че 90% от родителите не осъзнават, че децата им пушат трева най-малко един път седмично.

" В София всички към 16 година са пушили най-малко един път. Не си мислете, че вашите деца са изключение. Може би би трябвало да се приказва повече за това “, изяснява още момче, съгласно което даже, когато приключва гимназия преди 10 години, всеки негов съученик се е друсал или е пушил.

Директорът на столичното 119-о СУ " Акад. Михаил Арнаудов “ Диян Стаматов акцентира, че действителността е по-различна от визиите на родителите, и в края на 8-и клас, когато се учи даденият урок, учениците към този момент не са толкоз дребни. Той уточни, че е паднал прагът на възрастта, на която хлапетата за първи път пробват опиати. Вече това се случва в осми клас, а не както до момента в 10-и - 11-и. Стаматов изясни, че осмокласниците се срещат с тематиката за опиатите още преди да се занимават с проблема от учебника.

" Информационната част на казуса към този момент се е осъществила. В час на класа влизат разнообразни експерти, които дискутират с учениците вредата от опиатите “, показа Стаматов. Той счита, че учебникът е помощно средство за доразвиване на казуса.

" Ролята на сходна тематика е да дискутират в образователния час присъединяване на даден човек в тази обстановка – дали ще предприеме потреблението на опиати, или ще успее да се опълчи “, разяснява още шефът на 119-о СУ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР