Филмите за супергероя “Спайдър-мен” вече не са част от вселената

...
Филмите за супергероя “Спайдър-мен” вече не са част от вселената
Коментари Харесай

“Дисни” извади “Спайдър-мен” от вселената на “Марвъл” заради спор със “Сони”

Филмите за супергероя “Спайдър-мен” към този момент не са част от вселената на “Марвъл”. Причината е спор за авторски права сред “Дисни” и “Сони”, написа “Дъ Върдж”.

Новината за изваждането на “Спайдър-мен” от порфолиото с филми по комикси “Марвъл” пристигна рано тази заран. Първоначално новината беше обявена от “Дедлайн” и по-късно доказана от “Сони пикчърс”. Според известните все още елементи “Сони” към момента държи правата върху героя “Спайдър-мен” и досега са разделяли приходите си с “Дисни”.
“Дисни ” ще прави нова версия на “Сам у дома ” “Дисни ” получиха правата върху всички продукции на “Фокс ”
В последните договаряния от “Дисни” поискали всички доходи от бъдещи филми за “Спайдър-мен” да се разделят 50 на 50 сред двете компании, вместо актуалната договорка. В момента “Дисни” получават едвам 5% от бокс офис приходите.

Раздорът за пари докара и до отдръпването на Кевин Фейдж – президент и продуцент на “Марвъл студиос”.

От “Сони” разясниха, че “раздорът” ще бъде единствено за идващия филм за “Спайдър-мен”, а по-късно ще има нови договаряния. От компанията прибавят, че се надяват Фейдж още веднъж да продуцира за тях.
Disney закупи правата за X-Men, Deadpool и Avatar след договорка за 71,3 милиарда $ Сделката за придобиването на компанията 21st Century Fox публично завърши
“Спайдър-мен: Далеч от дома” донесе към 1 милиарда доходи след премиерата си, което значи, че “Дисни” са получили повече от 50 млн. $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР