Филмите обичат да разказват за супергерои, които спасяват света или

...
Филмите обичат да разказват за супергерои, които спасяват света или
Коментари Харесай

10 мита от филмите, които могат да ви убият в реалността

Филмите обичат да описват за супергерои, които избавят света или оцеляват в най-екстремните обстановки. Само че не забравяйте, че това е филм – животът на огромния екран рядко се припокрива с този в действителността. Ето някои съществени заблуди, които биха могли да ви костват живота в реалност.

Мит 1: Пещерата е идеалното място, с цел да запалите огън.

Една от най-популярните подиуми по филмите. Толкова постоянно се вижда, че наподобява напълно естествено да съберете съчки и грижливо да започнете да кладите огън. В реалност топлината може да накара камъните да стартират да се чупят, което си е много рисково. Препоръчваме ви да палите огън в намерено пространство.

Мит 2: Можете да ядете сурова риба, която т оку-що сте уловили ( въпреки всичко хората ядат суши непрекъснато ) .

Това, което филмите ви икономисват, е сериозните стомашни проблеми, до които ще докара това начинание. Всякакво сурово месо може да аргументи стомашни проблеми поради бактериите и микроорганизмите, които живеят в него. Със сигурност е по-добре да сготвите рибата, която сте уловили.

Мит 3: Можете да хвърлите граната, без да издаде никакъв тон.

В действителния живот незабавно откакто активирате граната, тя стартира да издава мощен тон. Много е значимо да хвърлите гранатата незабавно откакто сте я задействали. В противоположен случай съществува действителна заплаха да се нараните съществено.

Мит 4: Ако ви ранят в ръката, направете стегната превръзка (турникет).

Да, но не. Всъщност това може да е рисково, тъй като стегнатият възел може даже да аргументи инфаркт или да повреди тъканите под турникета, тъй като до тях не доближава кръв. В някои случаи даже се стига до ампутация на крак, който е можел другояче да бъде избавен. Ако сте ранени, най-добре е да превържете раната и да я притискате, с цел да не изтече доста кръв. Турникет се прави единствено в случай че кървенето е в действителност доста мощно и това е единственият метод да се избави животът на индивида (с всички опасности, последващи от това решение обаче).

Мит 5: Телевизионните излъчвания за оцеляване в рискови обстановки могат да ви приготвят за действителността.
Звучи примамливо, обаче не е правилно. Все отново не забравяйте, че това е телевизионно шоу, в което вземат участие десетки или даже стотици души екип, които в никакъв случай не виждате на екрана. Всеки гаф може да бъде изрязан, а и наоколо постоянно има доктор, подготвен да се притече на помощ.

Мит 6: Преварената вода е безвредна за пиянство.

Съжаляваме, само че и тук ще ви разочароваме. По филмите актьорите просто кипват вода и тя автоматизирано става годна за пиянство. В действителния живот нещата не стоят тъкмо по този начин. Например няма значение какъв брой дълго ще варите калната вода – в никакъв случай няма да стане годна за пиянство. Преди да пиете вода в дивото, би трябвало да я филтрирате през дребен плат (кърпа или риза например) и да оставите водата да престои малко, с цел да се утаи останалата нечистотия.

Мит 7: Ако сте се изгубили, тръгнете по поречието на близката река и рано или късно ще намерите хора.

Тук основното е „ рано или КЪСНО “ – т.е. може би ще стигнете до хора в някакъв миг, само че може да е прекомерно късно. Представете си, че ви отнеме седмици, с цел да стигнете до някакво обитаемо място. Не е ли по-важно да сте на топло и несъмнено място, вместо да вървите в неразбираема посока по поречието на река? Първото и главно предписание, когато се загубите, е: стойте на едно място, с цел да може избавителният екип да ви откри.

Мит 8: По-добре мокри облекла, в сравнение с без облекла.

Не е наложително. Ако да вземем за пример температурата е под нула градуса и вие сте облечени с мокри облекла, ще замръзнете от мраз. Или в случай че паднете в ледена вода, по-добре свалете облеклата и ги изсушете на огън. В противоположен случай тялото ви ще изразходва всичката си сила да изсуши облеклата на гърба ви, вместо да ги вложи в предпазване на органите ви.

Мит 9: Първото нещо, което би трябвало да извършите в пустинята, е да намерите източник на вода.

Не, първото, което би трябвало да извършите, е да откриете сянка и да изчакате слънцето да залезе, тъй като горещината доста бързо ще ви изтощи и по този метод ще изхабите запасите на вода в тялото си. Когато стане по-хладно, можете да потърсите вода и хора.

Мит 10: Трябва да си п естите водата и да си я пазите за по-късно.

Ако сте жадни, би трябвало да седнете на сянка, да пиете и да изчакате тялото ви да се охлади. Ако сте изложени на горещото слънце и потискате желанието си да пиете вода, можете да загубите схващане или да получите топлинен удар.А по подигравка на ориста, до момента в който лежите в безсъзнание, в манерката до вас към момента ще има вода.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР