Филмите на ужасите са безпощадни към психиката на зрителите. Събрахме

...
Филмите на ужасите са безпощадни към психиката на зрителите. Събрахме
Коментари Харесай

Най-ужасните герои от съветски и руски филми

Филмите на ужасите са безпощадни към душeвността на феновете.

Събрахме най-ужасните и жестоки герои.
Баба Яга от „ Яга. Кошмарът на тъмната гора “, 2020 


Святослав Подгаевский/QS Films, 2020

Още един воин на съветските приказки с присъединяване на нечисти сили е Баба Яга. Според легендата тя наподобява на труп, пази входа към другия свят и яде деца. Какво в действителност прави тя във кино лентата?
Русалката от „ Русалка, езерото на мъртвите “, 2018 


Святослав Подгаевский/СТГ Синема, 2018

Русалките от славянските митове въобще не наподобяват на нейната версия на Дисни. Нямат опашки и са доста зли. Според преданието русалки стават удавници, които са се самоубили поради нещастна обич. Тази нимфа е олицетворение на най-мрачните митове.
Вий от „ Вий ”, 2014 


Олег Степченко/ “Маринс Групп Интертеймент “, 2014

В славянските митове това е творение от подземния свят, чийто взор убива. Очите му са покрити от големи клепачи, които висят до земята, които той не може да ги повдигне без помощ. Той е прочут с израза „ повдигни ми клепачите “, след което убива мълниносно.
Капитан Журов от „ Товар 200 “, 2007 


Алексей Балабанов/СТВ, 2007

Единадесетият филм на паметния режисьор Алексей Балабанов не е филм на ужасите, само че неговият воин, капитанът от полицията Журов, е дяволът от плът и кръв. Той отвлича дъщерята на локален служител и ѝ предизвиква невъобразими мъчения. Няколко основни артисти отхвърлят да вземат участие във кино лентата за упадъка на руската ера на стадия на подготовка, а по-късно даже и излизането на кино лентата на огромните екрани е сложено под опасност.
Хаги-Трагер от „ Хаги-Трагер “, 1994 


Елдор Уразбаев/Киностудио „ 12А “, 1994

Това е съвсем известната кукла Чаки. „ Хаги-Трагер “ е история за изкуствения разсъдък, затворен в кукла. Тя умее да се телепортира, доста е мощна, само че най-важното – владее хипнозата. Реквизитът също ускорява ужаса в облика на куклата: това е първият съветски филм, в който се появяват същински рисунки на психологично заболели.
Жената кокошка и нейното дете от „ Неговата съпруга-кокошка “, 1990 


Игор Ковальов/Студио „ Пилот “ ВТПО „ Видеофильм “, 1990

Сюрреалистичните герои в този анимационен филм за възрастни не са за хора със слаби нерви. В елементарен руски апартамент живее наследник на цвят мъж дружно със брачната половинка си кокошка и детето им, което е гъсеница с човешка глава. Един ден чужд идва в къщата им и споделя на брачна половинка, че жена му в действителност е кокошка. Следва фамилна драма с куп метафорични/психеделични облици. Сюжетът на анимационния филм обаче не е толкоз значим, тъй като единствено от типа на персонажите тръпки те побиват.
Паночка от „ Вий “, 1967


Константин Ершов, Георгий Кропачов/ “Мосфильм “, 1967

Екранизацията на книгата на Николай Гогол ужасява фена освен поради съществата от другия свят, много грим и дяволска тематика. Най-зрелищни са сцените, снимани реалистично: вещицата паночка без думи, под смразяваща музика, се пробва да пробие начертания кръг или лети в ковчег.
Иван-мечокът от „ Мразко “, 1964 


Александър Роу/Киностудио „ М. Горки “, 1964

Заради своята неучтивост и свирепост красивият момък Иван е трансфорат в човек-мечка, а това го затруднява в търсенето на булка. Този воин от съветска национална приказка в кинематографичното си преобразяване наподобява много страховито и по този начин попада в нашия лист.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР