Филмите на Жан-Клод Ван Дам имат някои страхотни бойни сцени

...
Филмите на Жан-Клод Ван Дам имат някои страхотни бойни сцени
Коментари Харесай

Топ 5 най-добри бойни сцени от филми на Жан-Клод Ван Дам

Филмите на Жан-Клод Ван Дам имат някои страхотни бойни подиуми и уменията на дългогодишния танцьор и занаятчия по бойни изкуства са изцяло показани в неговите най-хубави.

Филмите на Жан-Клод Ван Дам съдържат някои невероятни бойни подиуми, само че някои се класират по-високо от други. Ван Дам е прочут със своя опит в бойните изкуства. Зрителите постоянно ще го видят да употребява своята умелост, с цел да рита съперниците си, както и да заобикаля настъпващите удари. Много от неговите бойни подиуми не включват оръжия, като героите на Ван Дам разчитат на личните си умения и всичко към тях, с цел да завоюват " деня ".

Ван Дам е взел участие в над 60 кино лентата, като първата му огромна роля идва през 1985 година, когато получава ролята на Франк Дюкс в " Кървав спорт ". Оттогава той продължава да играе и даже режисира някои от личните си филми. Ван Дам също е взел участие в други франчайзи, като The Expendables 2 и втората и третата част от филмите за Kung Fu Panda. Във всички тях неговата бойна мощност и майсторство в бойните изкуства са демонстрирани в бойни подиуми. Ето и топ 5-те бойни подиуми:

5. Последната борба със Сандмен в Смъртна заповед (1990)

Дългоочакван дуел, който приключва с победа на Ван Дам



Главният изверг на Смъртна заповед е сериен палач, който назовава себе си Сандмен - Пясъчния човек. След като Пясъчният човек убива своя сътрудник, детектив Луис Бърк, изигран от Ван Дам, се изправя и прострелва серийния палач. Повече от година по-късно Бърк отива под прикритие в затвор, с цел да разкрие поредност от убийства. Пясъчният човек идва в пандиза като нов пандизчия и в последна сметка се сблъсква с Бърк. Пясъчният човек в началото надделява Бърк, само че Бърк съумява да се върне на върха, откакто бутне Пясъчния човек в отворения казан. Когато Пясъчният човек излиза, извънредно опърлен, последвалият ритник на Бърк го изпраща в стеблото на клапана, където той в последна сметка умира.

4. Последната борба в Лъвско сърце (1990)



Лъвско сърце ни показва Ван Дам като Лион Готие, боец от Френския задграничен легион, който дезертира, с цел да види умиращия си брат в Лос Анджелис. Пристигайки в Ню Йорк без пари, Лион се причислява към незаконен военен кръг и е наименуван " Лъвското сърце ". Той продължава да се бори даже откакто се вижда с брат си, с цел да поддържа снаха си и племенницата си.

Последната борба на Лион е против Атила, безсърдечен войник, който обича да дава подправено възприятие на вяра, преди в последна сметка да победи съперниците си. Лион, който страда от счупено ребро, елементарно е свален, само че се изправя още веднъж, откакто научава, че приятелят му е заложил против него. Той умело побеждава Атила, само че пощадява живота на мъжа.

3. Битката с Карла на Купа Стенли във Внезапна гибел (1995)



Действието във Внезапна гибел се развива по време на мач 7 от Купа Стенли сред Питсбърг Пингуинс и Чикаго Блекхоукс. По-голямата част от действието се развива в границите на Penguins` Civic Arena, тъй че героят на Ван Дам, Дарън Макорд, в последна сметка се бие с талисмана на тима. Карла, член на терористична организация, която възнамерява да взриви арената, се преоблича като Айсбърг, с цел да убие Дарън. Маскировката на пингвин прибавя необичайно възприятие за комизъм към сцената на борбата, защото Макорд би трябвало да отблъсне офанзивите на Айсбърг. Той обаче печели, като изгаря ръката на Карла в кошницата за пържене и я убива, като я рита върху лентата на съдомиялната машина.

2. Последната борба в Универсален боец (1992)

Ван Дам против Долф Лундгрен



Ван Дам и Лундгрен играят функциите на реанимирани бойци, които са били криогенно замразени след случай във войната във Виетнам. Люк Деверо и Андрю Скот, изиграни надлежно от Ван Дам и Лундгрен, ще бъдат употребявани в програмата UniSol, антитерористична единица. Деверо си спомня предишното си, макар серума, употребен за угнетяване на тези мемоари, и си спомня по какъв начин Скот полудява и убива почтени цивилни, както и техните приятели бойци.

Във финалната борба Деверо губи заради потреблението на мускулни подобрители от Скот. Деверо съумява да вземе останалите подобрители от Скот и да ги употребява самичък, поставяйки ги на равни условия. След това Деверо рита Скот върху зъбците на сенокомбайн и го включва, убивайки го.

1. Финалната борба в Кървав спорт (1988)

Ван Дам преодолява трудностите, с цел да завоюва " Кумите "



Ролята на Франк Дюкс в Кървав спорт е пробивната роля на Ван Дам. Дюкс, откакто е бил подготвен в нинджуцу от учителя си Сензо Танакта, влиза в Кумите, незаконен шампионат по бойни изкуства. Дюкс притегля вниманието на някогашния първенец по Кумите, Чонг Ли, откакто Дюкс усъвършенства върха на Ли за най-бързо проваляне на конкурент. Последната борба във кино лентата е сред Дюкс и Ли. Ли мами, като смачква хапче сол и заслепява Дюкс с него, защото Дюкс печели. Дюкс обаче е подготвен от Танака да се бие със завързани очи, тъй че той употребява другите си сетива, с цел да победи Ли.

 

Източник: screenrant

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР