Филмът Топ Гън: Маверик оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

...
Филмът Топ Гън: Маверик оглави бокс-офис класацията на Северна Америка
Коментари Харесай

„Топ Гън: Маверик“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът " Топ Гън: Маверик " оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 124 милиона щатски $ през първите три дни от стартирането му на екран, заяви Асошиейтед прес.

С продажбите на билети по света, приходите от кино лентата са 248 милиона $. Предстои и днешният почивен ден в Съединени американски щати в памет на починалите във войните. Очаква се общите доходи с него да надвишават 150 милиона $ в Северна Америка.  

Макар и безспорно да е една от най-големите международни звезди, блокбастърите с Том Круз нормално не провокират възторг през първия уикенд на екран. Преди " Маверик ", най-големият му триумф беше  през 2005 година с " Война на световете " на Стивън Спилбърг с 64 милиона $. 

Излизането на екран на " Топ Гън: Маверик " се забави доста. Продължението на " Топ Гън " на Тони Скот от 1986 година трябваше да бъде пуснато през лятото на 2020 година Маркетинговата му акция стартира още през юли 2019 година Пандемията обаче се намеси и разпространяването му беше отлагано няколко пъти. Бюджетът на кино лентата с режисьор Джоузеф Косински е 152 милиона $.

" Топ Гън: Маверик " беше показан на кинофестивала в Кан, където Том Круз получи почетна премия " Златна палма " . На кралската премиера в Лондон участва принц Уилям и брачната половинка му Кейт. 

Отзивите са отлични - 97 % позитивни на уеб страницата Ротън томейтос.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка слезе " Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта " с 16,4 милиона $. Трети е " Бургерите на Боб: Филмът " с доходи от 12,6 милиона $. 

Челната петица допълват " Имението Даунтън: Нова ера " с 5,9 милиона $ от продадени билети и анимацията " Лошите момчета " с 4,6 милиона $.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР