Филмът С Божо на море, от Ком до Емине“ е

...
Филмът С Божо на море, от Ком до Емине“ е
Коментари Харесай

Каузата С Божо на море, от Ком до Емине“

Филмът „ С Божо на море, от Ком до Емине “ е история за Божидар Антонов и неговото скоростно прекосяване по най-популярния планински маршрут в България. Маршрутът, част от интернационалния трансконтинентален преход Е3, Ком – Емине. Божо е млад приключенец, ултра бегач, каскадьор, изследовател на мощни чувства.

Този трогателен филм, който ще бъде прожектиран през днешния ден от19.30ч., в кино „ Влайкова “, споделя историята на Божо, който изминава трасето Ком – Емине за рекордно малко време, поставяйки нов народен връх. Стартът бе даден в 07:30 ч. на 10-ти август. Съпътстващият екип е бил редуциран до сериозния най-малко от двама души с една кола на терен, последващи Божо по време на плана, и още един човек, оказващ логистична поддръжка по телефона.

Филмът прави феновете съпричастни на всички елементи, които са се случили се преди, по време, и след самото премеждие. Това е история за пристрастеност, фантазии и обич, за човек със свободен дух и мощна воля, споделят от екипа.

„ Самият екип знаеше целите си и нещата, които би трябвало да свърши за късия миг, който имахме при напредването от пункт до пункт, като дистанциите до пунктовете бяха много по-критични за екипа, тъй като, примерно, Божидар има 5 км., а като време могат да се измерят за 40 минути, а ние би трябвало да преминем разстояние от 10 километра при не изключително положителни пътища, надлежно отнемаше почти същото време, а трябваше да сме преди него, да подготвим всичко належащо за удобното му прекосяване към идващия стадий от трасето “, описа в „ Преди всички “ Борис Димитров .

„ Това, което на мен ми направи усещане, е отношението на Божидар Антонов към самото тичане и от самото начало – от първия до последния километър, той беше положителен, ухилен и не даваше никакви сигнали, че нещо го боли “, показа режисьорът на кино лентата Мартин Стефанов и още едни член на екипа на кино лентата

Филмът има една благородна идея. Цената на билета е 10 лева От всяко билетче 7 лева отиват в помощ на хижа „ Кашана ", намираща се на маршрута Ком-Емине, и претърпяла пожар през 2018-та, а 3 лева отпътуват за покриване на разноските по прожекцията на кино лентата.

„ Ние не сме експерти, не търсим някаква комерсиална цел с правенето и прожекцията на този филм, само че по този начин са устроени нещата с представянето на кино лентата в киното, че трябваше да продаваме билети, за по-голям надзор на организацията, и взехме решение да има идея. Тъй като ние не искахме да имаме финансова облага от самия план, откакто покрием разноските по прожекцията, всичко, което остане, ще дарим за хижа „ Кашана “.

В звуковия файл можете да чуете детайлности от цялото. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР