Филмът по романа на Милен Русков Възвишение тръгва на предпремиерно

...
Филмът по романа на Милен Русков Възвишение тръгва на предпремиерно
Коментари Харесай

Филмът "Възвишение" тръгва на предпремиерно турне

Филмът по романа на Милен Русков " Възвишение " потегля на предпремиерно турне в няколко града из страната. Преди първата си софийка прожекция на 10 ноември той ще бъде показан от екипа си в Котел, Варна, Бургас и Пловдив, оповестяват продуцентите му.

" Възвишение " пресъздава приключенията на възрожденските " полуреволюционери-полу разбойници " на Милен Русков през погледа на режисьора Виктор Божинов ( " Под прикритие " ) и с присъединяване на десетки известни български артисти: от изпълнителите на основните функции Александър Алексиев и Стоян Дойчев през Филип Аврамов (Димитър Общи), Васил Михайлов, Параскева Джукелова, Захари Бахаров, Юлиян Вергов и други.

Част от тях ще участват на четирите предпремиери. Първата е на Деня на будителите 1 ноември в Котел - мястото, където се развива част от действието и роден град на създателя на историята Милен Русков. Денят на будителите е и празник на Котел.

След това " Възвишение " се насочва към Варна (3 ноември, кино " Арена Гранд Мол " ), Бургас (4 ноември, " Синема Сити) и Пловдив, на 6 ноември. Билетите ще влязат в продажба от вторник, 24 октомври.

Във " Възвишение " Милен Русков прибавя имагинерен сюжет на действителния Арабаконашки грабеж, в който революционерите Гичо и Асенчо са натоварени с задачата да предадат писмо от Димитър Общи на Васил Левски. Докато дирят Апостола по баирите и възрожденски градчета, дватама размишляват за свободата, револуцията, образованието и манталитета на народа. Романът е притежател на Европейската премия за литература 2014 година

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР