Филмът Аз, ти и приятели (2017) с автор Цветелина Атанасова

...
Филмът Аз, ти и приятели (2017) с автор Цветелина Атанасова
Коментари Харесай

Филм на Цвети Атанасова спечели наградата за най-добър сценарий на ЕкоФест 2018

Филмът " Аз, ти и другари " (2017) с създател Цветелина Атанасова и режисьор Борислава Димова завоюва премията за най-хубав сюжет на 8-то издание на интернационалния фестивал ЕкоФест в Букурещ. Това е втора премия за описа на Цвети Атанасова, която за жалост си отиде от този свят през май тази година.


През 2017 година „ Аз, ти и другари “ беше отличен на влиятелния Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна, като получи премията на ръководителя на Българския Червен кръст и бе единствената отличена българска продукция в категорията „ Филми на Червения кръст и Червения полумесец “.

На филмовия фестивал ЕкоФест в Букурещ се състезават филми от целия свят, чиято тема е ориентирана към запазване на околната среда и екологията в разнообразни сфери. Сред участниците в тазгодишното издание имаше филми от ЮАР и Бразилия.

Филмът " Аз, ти и другари " е създаден за рубриката " В кадър " на Българска национална телевизия - мястото за настояща документалистика на Дирекция " Информация ".

Оператор на лентата е Анна Андреева, оператор дрон - Атанас Атанасов, монтажът е на Диана Григорова, продуцент е Петя Тетевенска, а редактор - Цветана Кръстева.

„ Аз, ти и другари “ е занимателен роман от първо лице на водачите на кучета и съжителството им с техните четириноги сътрудници. Лентата документира моменти от работата на три оперативни двойки лидер - куче. Показват се любопитни детайлности от страстите, дългото и поредно образование на кучетата и водачите, с цел да се построи връзка сред тях, която ги прави незаместим екип, подготвен да оказва помощ при разнообразни бедствия, повреди и произшествия.

Филмът разкрива още какво стимулира планинските спасители и инструктори да се отдадат на виновната работа да избавят човешки животи.
 Филмът „ Аз, ти и другари “ на Цветелина Атанасова можете да гледате ТУК
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР