Филипините депортираха в четвъртък 180 китайски граждани, арестувани при обиск

...
Филипините депортираха в четвъртък 180 китайски граждани, арестувани при обиск
Коментари Харесай

Манила депортира 180 китайци

Филипините депортираха в четвъртък 180 китайски жители, задържани при обиск на компания, обвинена в трафик на хора за полова употреба и онлайн измами в Манила, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Китайски, корейски, виетнамски и филипински жители са били измежду към 600 души, открити в постройка в Манила по време на акцията през октомври. В комплекса, ръководен от компания, която съгласно управляващите е била лицензирана като компания за онлайн игри, бяха открити секс играчки, салон за масаж, караоке зали и ресторант.

Няколко дами са били избавени при обиска, добави филипинската полиция.

Депортираните китайци не са имали разрешителни за работа и са били " забъркани в онлайн измами ", съобщи пред Агенция Франс Прес Жилберто Крус, заместник-секретар на президентската комисия за битка с проведената престъпност. Други чужденци, задържани при акцията, ще бъдат депортирани през идващите седмици, добави той.

Филипинската сенаторка Риса Хонтиверос по-рано предизвести за " лъжливи прът центрове ", които работят във Филипините и наемат на работа чужденци, жертви на трафик на хора в страната. Международната общественост е обезпокоена от възобновяването на интернет измамите в Азиатско-тихоокеанския район, които разчитат на жертви на трафик на хора, принудени по-специално да популяризират подправени вложения в криптовалути.

В отчета си за 2023 година по отношение на трафика на хора Държавният депертамент на Съединени американски щати установи, че Филипините " не проверяват и не преследват пламенно закононарушенията, свързани с трафика на работна ръка " на своя територия. " Корупцията и съучастието на управляващите в закононарушенията, свързани с трафика на хора, не престават да будят съществено безпокойствие ", се акцентира в отчета, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР