Филип Зубчич триумфира в първия гигантски слалом валиден за Световната

...
Филип Зубчич триумфира в първия гигантски слалом валиден за Световната
Коментари Харесай

Хърватин спечели първия гигантски слалом от СК в Банско

Филип Зубчич победи в първия великански слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в Банско.

Хърватинът бе втори след първия манш, след което направи неповторимо второ втурване по „ Алберто Томба “ и си подсигурява своята втора победа за сезона и общо трета в кариерата. Зубчич приключи с общо време от 2:20.62 след двете спускания, с което остана на 0.40 секунди пред международния първенец в дисциплината от Кортина д‘Ампецо 2021 Матийо Фавре (Франция). Французинът бе първи след утринното първо втурване, само че прекомерно агресивното и мощно второ минаване на трасето от страна на Зубчич не остави късмет на Фавре да завоюва своята втора победа в Световната купа.

На трета позиция през днешния ден се класира Щефан Бренщайнер (Австрия), който приключи на 0.93 секунди зад спечелилия. За представителя на Вундертима това е първи подиум в кариерата, като той го реализира след пето време в първия манш и 14-то във втория. Това обаче му разреши да изпревари Алекси Пентюро (Франция) и Хенрик Кристоферсен (Норвегия), които позволиха доста съществени неточности малко след началото на вторите си спускания. Французинът в последна сметка се подреди четвърти през днешния ден, а „ Принцът на Викингите “ остана едвам 17-ти.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР