Филип Янков, осъден за опит за убийство заради секс скандал,

...
Филип Янков, осъден за опит за убийство заради секс скандал,
Коментари Харесай

Осъден за опит за убийство заради порно клип в Рогош, не се яви на обжалване на присъдата

Филип Янков, наказан за опит за ликвидиране поради секс скандал, не се яви през днешния ден в пловдивския Апелативен съд, където апелира присъдата си, наложена му на първа инстанция. Причината – влошено здравословно положение. В залата не участва и потърпевшият Тодор Ванев, който също  е останал неудовлетворен от първоинстанционното определение и е подал тъжба против наказването.
Прочетете още
Така процесът беше плануван за 22 ноември 2022 година.

След голям брой отсрочени съвещания, на 7 март тази година Филип Янков получи своята присъда от Окръжния съд в Пловдив.

Магистратите дефинираха наказване от 6 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. През март 2020 година, Филип Янков намушка четири пъти с нож съседа си Тодор Ванев в пловдивското село Рогош. Със същата присъда съдът осъди обвиняемия да заплати на потърпевшия обезщетение в размер на 15 хиляди лв..

До случая се стигнало след скандал сред двамата мъже от две ромски семейства, в основата на който, стои публикуван в обществените мрежи порно клип. По-възрастният извадил нож и наръгал другия.

Филип твърди, че случаят не е предизвикан от порно клиповете, а от агресивното държание на Ванев към фамилията му. В едно от предходните съвещания, той сподели, че е направил действието под влияние на потрес и не си спомня съвсем нищо. Тогава Янков съобщи, че застава зад всяка своя дума и е склонен да се подложи на детектор на лъжата. Пред съда той се разкая, като сподели, че доста съжалява за случилото се.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР