Филип Виденов бе представен като новия изпълнителен директор на Българската

...
Филип Виденов бе представен като новия изпълнителен директор на Българската
Коментари Харесай

Филип Виденов: Българският баскетбол трябва да бъде уважаван в Европа

Филип Виденов бе показан като новия изпълнителен шеф на Българската федерация по баскетбол. Бившият капитан на мъжкия народен тим встъпи в служба и показа първите си думи от тази позиция на конференция в Пресклуб “България ”.

" Благодаря на господин Глушков за поканата и за обърнатото внимание. Надявам се в действителност да свършим работа. Полека-лека ще стартираме да действаме, с цел да вляза в час. След прочут интервал от време българският баскетбол би трябвало да бъде почитан в Европа и в България. Да се върнем там, накъдето бяхме тръгнали, когато аз още бях играч. Да бъдем постоянен клиент на европейски, международни шампионати и на Олимпийски игри. Всичко минава през школите и основаването на играчи и треньори. Общо е, само че е положително начало. Целта е да се гордеем с националните тимове.
7  ПКФ на Филип Виденов
Структурата е въпрос на време. Първо би трябвало да се водят диалози. Има доста разновидности за правене на конструкция - дали тази е добра, дали онази… Трябва да се приспособяваме по отношение на това, което разполагаме в България. Европейското състезание на мъжете е на дневен ред. Трябва да се реализира най-високия вероятен резултат. След това са подрастващите. Лично съгласно мен би трябвало да се направи вярната скица за мотивация на треньорите, с цел да стартира да се работи с подрастващите по метод, който дава отговор на европейския стандарт. Талантлива нация сме, имаме доста хубави момчета и би трябвало да се употребява на най-много техният капацитет.

В последните няколко години помагах повече на организацията в Дунав Русе. Около това нещо имам взор върху това, което се случва при подрастващите и накъде отива баскетболът. Има много неща, на които би трябвало да се науча и да забележим кой е най-хубавият метод, с цел да се класираме най-малкото в Дивизия “А ”.

За залите би трябвало да се намеси страната. За незаинтересоваността на подрастващите, това е международен проблем. Трябва да се работи, да се влезе по-дигитално. Има какво да се свърши там, най-вероятно ще стартира да има резултат. В България спортът отива надолу. Цялата ни спортна просвета отива на назад във времето. Трябва да си приберем децата, с цел да можем да ги използваме както би трябвало във физическия свят.
7  ПКФ на Филип Виденов
Говорил съм с някои от момчетата в националния тим. Те са експерти, всеки знае от какво има потребност и би трябвало да е подготвен на най-много. За класирания и за представяния… Много мощни са другите тимове, не че ние сме слаби. Ако играем както показахме в последните мачове, каквото и да е класирането мисля, че можем да се гордеем. За благополучие, с такива мощни тимове мотивацията постоянно е там.

Можеше да се представим по-добре при подрастващите, трябваше дори. Нужно е да се видят анализите и гледните точки на треньорите. Имаме много капацитет, дали ще го развием както би трябвало, зависи от нас и от децата. Те демонстрираха, че могат да се бият. Желанието за победа е обвързвано с клубовете на локално равнище, по-късно в националния тим всичко би трябвало да се канализира. Има много за работа и ще работим ", съобщи Филип Виденов.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР